hits


For å gjøre det enkelt, så poster jeg ønskelistene våres her på bloggen. Så dette innlegget er jo for de det måtte gjelde av familie.


Sebastian Nicolai:

-Togbanedeler til Brio togbane
-Ny Sykkel 
-god vinterjakke og vinterjakke til ski/snowboard (ikkje skibukse!)
-snowboard med bindinger og sko
-Ps4 spill som Disney infinity, Crash Bandicoot, evt andre ps4spill (har lego city undercover og batman)
-Pawpatroler 
-Gator 3 klokke
-Lego byggesett 
-Evt klær i str 122 og oppover

Her er flere litt dyrere ting, slik at evt folk slår seg sammen eller gir lit penger til tingen. Denne listen gjelder for både bursdag og jul for Sebastian! 

Birk Andreas:


-Penger til bilstol nr 2 bakovervendt
-Neonate babycall der BEGGE enheter kan bruke batter (sover i vogn ute feks.)
-Sykkel/pulk vogn! Nordic cab merke
-Lekematte til gulv
-Bæresele, tula - free to grow 
-Varmeflaske

Vi har det meste til Birk Andreas ellers. Så utenom dette blir det penger til sparekontoen hans.

Michelle:


-Ullsett - Merinoull (ikkje vanlig ull)
-Turbukse 
-Treningslesta
-Joggejakke skalljakke
-Silhuette Cameo 3
-Ps4  Call of duty ww2
-Paapii's (sybok)
-Heilt spesiell, sy til liten og stor (sybok)
-Heilt spesiell og jubel  ( sybok)
-Og siden jeg ble gravid i fjor, så ønsker jeg meg penger til å prøve å få til et paragliderkurs til våren! 
 

Øystein:

-Reisebag 
-Buksebelte
-Snowboardbindingar
-Snowboardsko
-Parfyme
-Vanlige sko (gavekort på sko)
-Turjakke
 

Familieønsker:

-Morsomme brettspill  (Som Speak out!)
-Foodprosessor ( kenwood)
-Panne/gryte ca 7,8L (invite)
-Rosendahl frokosttallerkener
-Salt og pepperkvern Rosendahl
-Strykebrett

 

-For de dette innlegget måtte gjelde, så er det bare å spørre meg om det er noe! :)
Nå er det slutt på bleiene her i huset. Og så flink som Sebastian er, så er det på sin plass med en gave!

En ny flott sykkel! Han skulle få sykkel uansett, da vi vil prøve å komme oss på sykkelturer i sommer. Om fineværet skulle tilfeldigvis besøke oss.
Jeg hadde som mål for 1 februar å gå ned 2-3 kg. Og ned 5 cm.

Når jeg stod på vekten 1 februar viste den faktisk -4,7 kg! Jeg er lykkelig :)

Jeg har ikkje fått målt meg, men med dette resultatet må jo jeg ha mistet noen cm en eller annen plass.

Jeg har merket at jeg har plass til mindre mat. Da jeg har laget middag frå oppskrifter der vi har laget 3-4 porsjoner og så har jeg spist en tallerken og ferdig med det. Og maten er sunnere og meir mettende, så jeg blir fort mett og da proppa av gode sunne matvarer.

Jeg fortsetter med å sette meg et nytt mål for februar. Og det er å gå ned 2-3 kg til, og klare å planlegge uke for uke til innkjøp av mat. Og at jeg får trent en del til. Jeg har ikkje fått trent så mye siste to ukene. Men slik er det av og til.

Dagens middag er enkel, supersunn og veldig god!

Torsk stekt i ovnen på 125 grader(ca) til den var klar, sikkert 30-40 minutter. Kålrot, gulrot og brokkoli som jeg kokte til det var mørt, for deretter å mose det saman med litt(1-2 spiseskeider) crème fraiche, salt og pepper.  Easy as that.

 

 
Kjenner det ikke er like lett å få inn et blogginnlegg hver dag, derfor får jeg heller bare ta det når det passer.

Torsdag stod jeg faktisk opp kl. 6 og dro på treningssenteret. Gjorde kickstartprogrammet. Det var slitsomt så tidlig, men deilig å vere ferdig før jobb!

Torsdag spiste vi wok til middag. Nydelig godt :)

Fredag ble det ingen trening, men det ble pestokylling med chipz og cherrytomater på menyen. Også nydelig godt. Chipzen var hjemmelaget fra poteter.

Idag, altså lørdag så spilte vi kamp mot Hødd i Ulsteinvik. De har fått ny flott hall, men det var ikke nok mot oss. Stillingen ble til slutt 23 - 34 til oss, hurra!!
Jeg var ikke ferdig etter kampen, jeg og mamma dro ned til aktiv treningssenteret i Ulsteinvik. Der prøvde jeg for første gang squash! Dette var utrolig gøy, og jeg fikk en ekstra time med trening. Det blir absolutt ikke siste gang jeg drar til Ulsteinvik for å spille squash :)

Nå er jeg kommet hjem, og det blir avslapping resten av kvelden, skal kose meg sammen med min kjære mann ♡
Det ble ingen morgentur på meg idag. Ikke fordi jeg ikke klarte å stå opp, men fordi mannenmin brøyter, og jobber derfor ofte om natten. Og når han ikke er kommet hjem til klokken 6 om morgenen så kan jeg ikke gå fra sebastian som sover alene. Desverre er det slik noen ganger. Men jeg skal på handballtrening i kveld, og få bevege meg i 1 1/2 time. Så detblir godt!

Jeg har valgt en litt annerledes treningsuke denne uken. Slik at jeg får bli med på en gruppetime på torsdag.
Treningen blir slik:
Mandag : handball
Tirsdag: kickstartprogrammet dag 1
Onsdag: handball
Torsdag: basisball RAW
Fredag: kickstartprogrammet dag 2
Lørdag og søndag har vi faktisk handballkamp begge dagene, så får se om jeg får tid til å bli med på begge kampene eller ihvertfall den ene.

Maten idag ble Torsk med søtpotetsappe og bacon.

Kjempegodt, og så sunt også da!
Jeg spiste faktisk kun den ene tallerkenen som det er bilde av, og jeg er god og mett ennå.

Torsken hadde jeg i ovnen på rundt 100 grader til den var klar. Grei måte å gjøre det på når den er frossen.  Stappen laget jeg av søtpotet, gulrot og brokkoli med litt mager kesam i, og salt og pepper. Bacon stekte jeg bare vanlig.  Godt og enkelt. Fisk skal vi ha oftere, da sønnen min er kjempeglad i fisk.

Det blir fisk til middag i morgen også,  med oppskrift fra en av kristine weber sine bøker. Ta en titt innom bloggen imorgen for å se hva jeg skal lage! :)

Jeg blogger fra en samsung tab, så det kan vere litt feil ser jeg med mellomrom og slike ting. Beklager dette.
Har vært uten internett i noen dager da vi pusser opp kjelleren, og internettkabelen ble revet ned. Men nå er jeg back in business!

På fredagen ble det ikke joggetur. Det var kaldt og glatt. Jeg er skuffet, men så tenker jeg på at jeg har trent to styrkeøkter denne uka, handballtrening og gått turer. Så skal egentlig vere fornøyd.

Lørdag ble en kort tur på ca en halvtime.  Og runden bruker jeg egentlig mye mindre tid på, men når enn kombinerer is med pøsregn så er det ikke mye grep enn har. Jeg skle omtrent hele veien. Regn og vind. Men tur ble det jo såklart.

Idag reiste vi til isfjorden og spilte handballkamp. Lang reise, men når vi dro med oss 2 poeng hjem er det absolutt verdt det. Stillingen ble 19 - 30 og jeg fikk en god treningsøkt ut av det.

I går spiste vi tikka masala. Det bestod av kylling med saus, ris og salat. God lørdagsmiddag. Idag ble det ikke middag, da jeg var bortreist hele dag

Imorgen er det tidlig opp igjen og gå tur med hunden før jobb. Og handball på kvelden.

Det er også handledag imorgen, det blir spennende og se hvordan det funker med handleliste og meny for hele uka.  Nye spennende retter skal lages, og jeg gleder meg til mer sunn og god mat.
Økt to var værre enn økt en på kickstartprogrammet, eller kanskje jeg bare klarte å gi mer og få til bedre teknikk? Øvelsene var ihvertfall like harde som den andre økta. Kjente det godt på elevert utfall og thrusters.

Totalt brukte jeg 1,05 time på treningenm inkludert noen minutter uttøying på slutten ( 5-8 min).
Gjennomsnittspulsen min lå på 156♥ som viser jeg har stått greit på idag.  Og 549 kalorier forbrente jeg :)

Nå sitter jeg og koser meg med ettertreningsmat. En smoothie laget av en fryst banan, liitt fryst blåbær, litt melk og vaniljeproteinpulver. Er vell mere milkshake enn smoothie da, godt er det ihvertfall!

Ja, lat som jeg er spiser jeg rett fra bollen jeg mixa maten i :) ingen ekstra oppvask på meg nei!

Som avslutning hver treningsøkt ror jeg 2000 meter på romaskin. Har satt meg ett mål å klare å ro 2000meter  på rundt 7 minutter. Men teknikken er veldig viktig at jeg får inn bedre. Den første økten jeg hadde var på tirsdag, da ente jeg på 10,59 minutter på 2000 meter. Fikk ikke til teknikk så bra så ble litt klumsete og jeg prøve meg frem for å få bedre kontakt med rompe/lår istedenfor å dra slik  med armene. Og hele bevegelsen og få det ti å flyte.

Idag gikk det betydelig mye bedre. Jeg føler ihvertfall at teknikken er blitt bedre, jeg fikk mye mer kontakt med rompe/lår og fikk bedre flyt i bevegelsene. Satser på dette bedrer seg for hver gang. Jeg brukte 09.36 minutter idag.

6.jan-15 : 10,58
8.jan-15 : 09,36
13.jan-15 :  kommer ;)
Nå sitter jeg og slapper av etter en meget god middag. På menyen idag stod det tacopai, noe jeg har laget flere ganger før, men ikke etter denne oppskriften! Oppskriften kommer fra Kristine Weber sin bok, men jeg tik en egen vri, da det ikke var oppgitt noen grønnsaker i oppskriften. Jeg fylte på med mais, agurk og paprika. Og liiiitt ekstra kjøttdeig.

Det stod 2 porsjoner på oppskriften, men bunnen dekket jo fint hele den store paiformen min, og fyllet fylte formen godt. Vi har over halve paien igjen, og alle er mette og gode. Både mannen og Sebastian sa det var godt :)

Bunnen idag bestod av kokkosmel og mandelmel. Absolutt ikke noe hvetemel eller noe tull! I fyllet var det mye grønnsaker, kjøttdeig, mye deilig krydder og creme fresh(butikken var tomme for kesam). Og ost på toppen :)


Nå skal jeg straks skifte på meg og dra på treningssenteret. Dag to med kickstart programmet  står for tur. Jeg har holdt programmet og kostholdet hele uka. Har heller ikke handlet noe annet enn det som stod på handlelista.

Må også sette igang med planleggingen av neste ukes matmeny. Treningen er jo klar, da jeg har mine faste treninger.

Mandag - tur før jobb og handball
Tirsdag - styrketreningsprogrammet
Onsdag - handball
Torsdag - styrketreningsprogrammet
Fredag - jogge en tur med hunden
Lørdag - hvile
Søndag - valgfritt.

Denne søndagen skal jeg spillenhandballkamp, så da blir det en god økt den dagen også!
I dag er jobbdagen. Når enn er lærling så er jo ikke lønna så stor første tiden, så jeg er avhengig av en ekstrajobb for å få inn noen ekstra kroner i måneden. I tillegg så er jeg så gla i gjengen på deltidsjobben at jeg ikke klarer å slutte heller. Jeg jobber da en dag i uka og annenhver helg. Jobber jo 100% som lærling og for å få til ekstrajobben blir det mye jobbing en dag i uka. Jeg jobber fra klokken 8 på morgenen og heelt til klokken 7 om kvelden. Men penger blir det jo.

Nå har jeg spist dagens middag, blomkålsuppe.  Helt greit, ble litt mye hvitløk og litt lite annen smak. Neste gang blir det brokkoli også i suppa. Men likte konsistensen på suppa da.

Ikke så bra bilde, men slik var dagens middag :)

Men dagen er ikke ferdig enda, nå skal jeg på handballtrening og få forbrent litt kalorier. Før jeg tar kvelden.
Selvfølelsen og mestringsfølelsen er på topp etter en dag der alt har gått etter planen.

Jeg stod opp litt før halv 7 i dag, gikk en halvtimes tur med hunden før jeg stelte meg og gjorde meg klar for jobb og gjorde lillegutt klar for barnehagen.

Det er faktisk ganske hærlig når jeg først er kommet meg ut døren, og jeg kjenner energien stiger og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg stod opp en time før for å gå tur. I tillegg til at jeg og hunden fikk trimmen, så er det jo faktastisk å gå i halvmørket når alt er stille og rolig. I tillegg er det jo fortsatt mange som har julelysene på enda, både utendørs og innendørs. Koste meg på tur. Og en fin start på dagen!

Spiste litt havregrøt til frokost, pluss en kopp te. Til lunsj spiste jeg en skyr yoghurt med bringebærsmak. Ellers drikker jeg endel på jobb, flere kopper te og kaffi. Blir slik når enn sitter på kontoret, fint å ha noe å drikke på.

Ble forsinkelser i dag, og har fått handla nesten alt jeg skulle. Mangler bare to ting på handlelista, og disse klarer jeg sikkert å finne i morgen, noe som ble for stressende å gå i flere butikker for å finne i dag. Å ha en trøtt unge fra barnehagen byr på trøbbel når enn må innom flere butikker og handle.

Til middag i dag ble det Torsk med bacon, gulrøtter og brokkoli.  Torsk er noe vi skal spise oftere. Sebastian er kjempeglad i både fisk og grønnsaker, så jeg er heldig der! Gomler både salatblader og brokkolibuketter som bare det. Og spiser ofte mer når han får servert fisk.Maten var i hvertfall kjempegod, og jeg ble mett og god. Kjenner jeg ikke trenger mere mat i dag for å si det slik.

Skulle egentlig på handballtrening i kveld, men når mannen er ute for å holde veiene fri for slaps og snø må enn bare holde seg hjemme. Heldigvis kommer han snart hjem slik at jeg får gått meg en tur med hunden før jeg legger meg. Så får jeg i hvert fall litt trim, selv om jeg gjerne skulle hatt den 1,5 timen med handballtrening.

I morgen skal jeg begynne på det nye styrkeprogrammet som er i det nye shape up bladet som er ute for salg. Får se hvordan jeg liker programmet og om alt dette hjelper!

 
Denne overskriften florerer nok overalt på nettet nå. Og overalt i verden er det supermotiverte mennesker som har satt seg mål for nyåret. Jeg ønsker alle sammen lykke til på reisen, og håper alle oppnår målene sine, og får mestringsfølelse.

Godt nytt år, alle sammen!

Jeg har egne mål som jeg såklart har satt meg nå til nyåret. Jeg skal bli flinkere med aktiviteten og med maten. Og jeg håper at med det så kan jeg oppnå en vektreduksjon og minske i cm. Jeg har faktisk kommer godt igang med maten allerede. Jeg har planlagt middag i 2 uker fremover, og har allerede laget handleliste som skal følges til punkt og prikke for neste uke. Skal handle to dager i uka, mandag og torsdag. Håper dette kan bidra til mere kontroll på både matinntaket og økonomien vår.

Nå er det jo evigheter siden jeg blogget. Og det har jo skjedd mye nytt siden sist. Gutten vår Sebastian Nicolai har blitt hele 3 år. Jeg har fått meg lærlingjobb, og vi har fortsatt hunden vår, som jeg har lært nye triks.

Bloggen vil nok handle om mat, trening og slike ting, og mindre personlige ting som familie. Men det vil jo komme litt forskjellig.

Matoppskriftene jeg har brukt disse to ukene fremover har jeg funnet i bøkene til Kristine Weber, som jeg investerte i for en stund tilbake. Og bladet Shape up som jeg abonerer på. Treningsopplegget som jeg skal følge den neste måneden er i det nyeste shapeup bladet som kom i posten min for noen dager siden. :)

Da gjenstår det bare og si til meg selv, og alle med nye mål og motivasjon der ute, KJØR PÅ! :)
Nelly er min første hund som voksen. Jeg hadde en nydelig liten papillon da jeg var liten. Men det kan jo ikke sammenlignes med rottweiler.

Når man får sin første hund kan man jo ikke alt. Man kan egentlig minimalt. Da er det jo garantert at man gjør mye feil. Men feilene husker man til neste hund, og blir dermed bedre og bedre hundeeiere.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har gjort masse feil med Nelly. Ting jeg ser idag som jeg burde tatt hardere tak i, og ting jeg skulle gjort annerledes. Disse erfaringene tar jeg med meg videre, og kan dermed gjøre det bedre neste gang vi får valp i hus.

Nelly er en nydelig hund, utseende og personligheten. Men hun er dominant, og man må vise at man er sjef, ellers tar hun over den rollen. Hun prøver seg med tull og fant for å teste grenser.

Jeg har den siste tiden innsett at selv om jeg trodde jeg var streng, så har jeg vært for snill.

Men nå har jeg tatt tak i flere ting og prøver å rette opp så mange feil som jeg klarer.

Jeg trener på at jeg er sjef uansett. Dvs jeg skal først gjennom dører, jeg skal gå først når vi er ute og lufter. Det virker som at hun underkaster seg veldig greit.

Og så trener jeg jo en del lydighetsøvelser, og terper videre på det. Hun er flink, og lærer utrolig fort. Men jeg merkee godt at hun er i trasstiden. Sier jeg sitt, skal hun sitte, og hun kan veldig godt kommandoen. Men du ser hun nøler, tester ut hva som skjer hvis hun ikke gjør som jeg sier.

Men ting blir bedre. Jeg merker hvordan hun har sluttet med mange av tingene som jeg ble gal av før. Hun har roet seg fra valpetiden, og jeg krysser fingrene for at når hun bikker 3 år vil hun vere et fantastisk eksemplar av rasen.

Hvordan gikk det med din første hund? Utfording eller lett? :)
Nelly er min første hund som voksen. Jeg hadde en nydelig liten papillon da jeg var liten. Men det kan jo ikke sammenlignes med rottweiler.

Når man får sin første hund kan man jo ikke alt. Man kan egentlig minimalt. Da er det jo garantert at man gjør mye feil. Men feilene husker man til neste hund, og blir dermed bedre og bedre hundeeiere.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har gjort masse feil med Nelly. Ting jeg ser idag som jeg burde tatt hardere tak i, og ting jeg skulle gjort annerledes. Disse erfaringene tar jeg med meg videre, og kan dermed gjøre det bedre neste gang vi får valp i hus.

Nelly er en nydelig hund, utseende og personligheten. Men hun er dominant, og man må vise at man er sjef, ellers tar hun over den rollen. Hun prøver seg med tull og fant for å teste grenser.

Jeg har den siste tiden innsett at selv om jeg trodde jeg var streng, så har jeg vært for snill.

Men nå har jeg tatt tak i flere ting og prøver å rette opp så mange feil som jeg klarer.

Jeg trener på at jeg er sjef uansett. Dvs jeg skal først gjennom dører, jeg skal gå først når vi er ute og lufter. Det virker som at hun underkaster seg veldig greit.

Og så trener jeg jo en del lydighetsøvelser, og terper videre på det. Hun er flink, og lærer utrolig fort. Men jeg merkee godt at hun er i trasstiden. Sier jeg sitt, skal hun sitte, og hun kan veldig godt kommandoen. Men du ser hun nøler, tester ut hva som skjer hvis hun ikke gjør som jeg sier.

Men ting blir bedre. Jeg merker hvordan hun har sluttet med mange av tingene som jeg ble gal av før. Hun har roet seg fra valpetiden, og jeg krysser fingrene for at når hun bikker 3 år vil hun vere et fantastisk eksemplar av rasen.

Hvordan gikk det med din første hund? Utfording eller lett? :)
må bare gi meg et godt ord til overskrift, da jeg synest at jeg har vært meget flink i dag. Jeg begynte dagen 06.45 som er aalt for tidlig hehe..

først skulle jo vi stå opp og fixe oss osv, så tok jeg gullet i bhg, deretter dro jeg til skolen for å ha 2 timer med gym. og gymmen var pyramide intervaller. jeg er imponert over meg selv om faktisk holdt ut hele løpet. fikk meg god morgentrim!

enkleste/beste/værste timeplanen. hehe

etter skolen bar det rett hjem å fixe seg til et møte som var kvart på ti. og etter møtet så dro jeg hjem, spiste litt mat og så videre på jobb, som jeg var på til kvart på fem.

så var det endelig litt hvilepause hjemme, middag og avslapping med kjæresten.

21.00 var jeg klar for en og en halv time med handball. og nå er jeg utslitt og skal sove godt til i morgen.

muligens tar jeg en fjelltur før jeg skal på jobb kl. 10. om jeg ikke er for trøtt da.

ønsker alle en god natt! :-)
jeg tror at slike ting som at jeg ikke har fått gnagsår og at ting går bra og slikt aldri mere skal nevnes, for joda. på handballtreningen i går så fikk jeg gnagsår, heldigvis bare et lite, men gnagsår er gnagsår!

i tillegg så overbelastet jeg foten slik at jeg uteble en del va treningen. ikke gøy!

Pga foten, som fortsatt er vond så tok jeg meg en hviledag hjemme. satser på at foten blir bedre til i morgen, for da er det ny fjelltur!

guttene mine <3
-Ditt drømmebrylløp?

Blir nok ganske mye og forklare om jeg skal gjøre det. Men vil ha et stort bryllup, nydelig hvit kjole osv.. :) Brudebilen skal vere snutelastebil! 

-Synst du at du teke mest ansvar av dej å Kjærsten din? synst ikkje du at han e vekke heile tida?

Vell, om jeg skal være helt ærlig så må det nok bli at jeg tar mest ansvar. Han er en god del borte, han prøver og forbedre seg på den biten. Han jobber en del også da, noe som da er greit siden penger er greit å ha :)

-Favoritt bil ?

Er ikke så interessert i biler, men er ganske glad i Volvo da. 

-Favoritt mat ?

Spørst til hvilken anledning! Taco, risengrynsgrøt, julemat ikke minst. 

-Favoritt klede ?

Joggebukse, absolutt. 

-Har du nokon tips til å væræ ung mor osv?

Stå på. Skaff deg utdanning og jobb, ikke lev på nav uten utdanning fordi "du fikk barn tidlig" Ingen unnskyldning ihvertfall :) Fullfør det du vil, og opplev det du alltid har hatt lyst til! 

-Hva skal du studere til høsten ?

Blir ikke skole på meg til høsten, da jeg ble ferdig med høstsemesteret i fjor. Men mest sannsynlig blir det påbygging fra nyttår av.

-Hva ville Sebastian hett visst det ble jente ?

Det sparer vi til den dagen vi muligens får en jente :)

-Hvordan reagerte familien din da du fortalte du var gravid ?

De tok det ganske greit egentlig . Jeg var nok litt mere bekymra for å si det enn nødvendig. 

-Hvor mange søsken har du ? hvor gamle er de evt ?

Jeg har to brødre. En på 23 og en på 10 :)

-Hvor lenge vil du vente til barn nr.2?

Blir nok noen år til nr.2 ja. Men jeg skal vere ferdig med barn før jeg er 30 da.

-Hvor lenge du og kjærsten din har vert sammen ?

Vi har vært sammen i 3 år og 5 mnd. :)

-og Hvordan møttes dere hverandre ?:)

Vi møttest da ene veninna mi ble kjæreste med han på ungdomskolen. 

-Har livet etter du fekk Sebeastian blitt annleides ?

( men venner , festing , familien , foreldre , må du ta meir ansvar ) ? :)

Såklart er livet blitt allerledes, snudd opp ned og rota rundt. Men jeg ville ikke valgt noe annet.  Et stikkord er planlegging. Om vi skal ut må det planlegges, om jeg skal på besøk til folk osv så må ting planlegges ang mating, soving og hva jeg skal ta med av klær og utstyr. Og ja, jeg må ta mye mere ansvar. Har jo en liten prins som skal bli tatt vare på.

-Vurderte du/dokke abort ?

Det ble såklart diskutert om hva vi ville og hvilket valg vi skulle ta. Spesielt siden vi var ganske unge begge to. Men abort var nok ikke noe alternativ for meg den gangen. Og det er jeg glad for den dag i dag :)

-Hvem var det du sa at du var gravid først ?:)

Hvem jeg sa det til først? Kjæresten såklart, og deretter til min beste veninnde, Ronja. 

-Hvordan er det å vær mor i så ung alder ? Blir du sliten fort, og føler du deg som en ung liten jente ennå , selvom du har baby ?:)

Det er ikke noe mere slitsomt å vere mor i min alder, som i en alder av 30. Alle blir litt slitne og sånn. Men ellers er det hærlig å vere ung mor. Vite at jeg kommer til å vere der for sønnen min i veldig mange år, vere ung og sprek når han vokser opp osv.  Var jo ingen liten unge når jeg ble gravid da. Men såklart, føler meg som en ungdom, noe jeg faktisk er. Men man må bare legge bort "barnsligheten" når jeg har Sebastian. 

-Har du merket stygge blikk av eldre personer ? :)

Jeg har ikke merket noen stygge blikk, og om jeg så merker det så skal de bare få et smil tilbake :) Folk som ser ned på mødre pga. ung alder er uvitende folk som ikke fortjener at jeg skal ta meg nær av det. 

-Er det noen ganger du tenker tilbake på livet ditt, og du vill det skulle vær slik som før ?

Kan vell ikke si at jeg aldri har tenkt på det. Såklart kunne det vært greit å hatt all den friheten tilbake. Men når jeg ser på Sebastian, så vil jeg heller ha han, enn all friheten i verden.

-Var graviditeten planlagt ?

Nei, det var den nok ikke.

-Tenker du noe på at " Gud hvor fort jeg har vokset opp" og hadde du tenkt deg at du skulle ha eget hus, bil, mann, ung, hund, og katt når du er så ung som du er ?:)

Tenker på det av og til ja. Det var ikke planlagt å vere så etablert som 18 åring. Skulle leve livet jeg, utforske verden og slikt. Men ting ble som det ble, og jeg er jo glad for at det har gått denne veien etter at jeg ble gravid. Er ikke sånn veldig mange som har det så godt som meg når de har fått unge tidlig! 

 

Håper folk fikk svar på det de lurte på. Og spør om det er noe dere lurer på!
Tenkte å ha en liten spørsmålsrunde, slik at om det er noe dere lurer på, så er det bare å spørre i vei nå! :)
Holder den åpen i noen dager, slik at flest mulig kan spørre om det de lurer på.

Jeg svarer på det meste. Men det går såklart grenser. :)  dette er min tredje dag i Oslo, og jeg har det helt supert! skulle gjerne vært her i et par dager til så jeg rakk over eeenda flere butikker! men da hadde vell kontoen gått i minus.. Derfor er det kanskje greit at jeg reiser hjem i morgen kveld.

gullet som utforsket kofferten min! rampen :-)
ja da har jeg også klart å bli syk, det er sånn typisk at dette skal skje meg rett før jeg skal feriere litt.. er halsen som er vond og sår, og hodet er ikke helt bra det heller..

dermed ble frokosten i dag en kopp med varm melk med honning og kanel i. kjempegodt, og bra til halsen :-)
har blogget litt lite de siste dagene, var hærlig å få hjem min kjære, så jeg har brukt tid med han og koset meg.

nå er vi med svigers å har spist god mat :-)

en som kravler seg ut på altanen, kjempesvært!
btw. det er varmt ute :-)
nå er jeg på ferga på vei hjem igjen. har kjørt storebroren min på flyplassen. er ganske letta over at jeg, med min dårlige retningsans klarte å lett finne tilbake til kjente strøk.

min kjære kom hjem i dag tidlig, og hærlig var det! endelig er jeg ikke alene lenger!

hærlig sol!
her kommer et lite livstegn! har hatt travle dager så bloggen har blitt nedprioritert desverre. men håper på å få postet et innlegg senere i dag :-)
Jeg er nok en av de som har klart seg ganske godt, selv om jeg fikk barn veldig tidlig. Jeg var 17 år da jeg ble gravid, jeg var både lykkelig og glad, samtidig fra meg og trist. Jeg var sikker på hva som skulle skje de neste årene, helt til testen viste positiv. Da ble alt usikkert, og jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre.

Jeg fortalte det til min mor på bursdagen hennes, av alle dager,"gratulerer du skal bli bestemor". Det var ikke akkurat det hun ønsket seg til bursdagen sin, og ihvertfall ikke fra sin 17 årige datter. Det ble ikke tatt så veldig bra den første tiden fra henne. Men vi fikk ordnet opp i alt og snakket om det. Og når jeg fikk forklart planene fremover med skole og alt, så gikk ting bedre.

Pappa tok det mye finere enn hva jeg hadde trodd. Jeg kan ærlig si jeg var livredd for å si det til han. Jeg skalv og begynte nesten å gråte da jeg fortalte det. Men han tok det egentlig ganske greit, bortsett fra at han liksom var aalt for ung til å bli bestefar. Det hørtest jo så gammelt ut. Men ellers så gikk det bra.

Jeg og barnefar fant ut at vi måtte ha plass til alle sammen, og vi fant fort ut at skulle vi ha en leilighet stor nok med 2 soverom så ble husleien og alle kostnadene så dyre at vi like greit kunne kjøpe oss noe eget. Og etter litt snakk med banken og mye papirer osv, så fikk vi til slutt lån.  Lånet ble brukt til å kjøpe vårt eget hus, ja et helt hus. Vi flyttet inn i huset rundt November.

Hvem hadde trodd når de så meg for 2 år siden, at jeg skulle ha en sønn, hus, hund, katt og vere forlovet. En som ikke kunne ha forestilt seg det, er meg.

Ellers så har jeg både lappen på bil og jeg fortsatte på skole. Jeg er nå ferdig med 2 fag i påbygging, og håper på å bestå og fullføre resten av fagene over nyttår. Da er jeg faktisk ferdig med vgs også. Så jeg blir nok ikke ei som sitter uten utdanning og lever på penger fra nav for resten av livet fordi jeg fikk en unge som 17åring. Jeg klarer meg bra, og det skal bli bedre også. 

Ellers har jeg det ganske greit for tiden, nå begynner folk å få ferie, skolene er ferdig så de som gikk på skole har fri ihvertfall. Så jeg har litt flere å vere sammen med. Det kunne bli litt ensomt til tider før. Og det er slitsomt å skulle prøve å holde i orden et helt hus. Men jeg har jo klart det ganske greit. 

Jeg kan også nevne at jeg klør i hendene etter å komme meg tilbake til jobb og skole. Selv om jeg virkelig setter pris på tiden sammen med Sebastian, så vil jeg tilbake i jobb. Blir nok litt jobb til høsten, da skal jo Sebastian begynne i barnehage, og jeg har ingenting å gjøre på til over nyttår. Så derfor blir det nok jobbings på meg. Gleder meg til å tjene penger igjen :) 

Jeg er ganske utslitt om dagene. Selv om jeg har verdens snilleste unge som sover fra 10 til 9-10 neste morgen så er jeg utslitt. Det kan ha noe med at jeg sitter mye hjemme. Tror jeg får det bedre med meg selv til høsten, når jeg har planer om å begynne på igjen på handball og treningsenter. Føler det skal bli en litt bedre tid for selvfølelsen min.


Sebastian var ikke gamle gutten der nei.. <3 Nyfødtfotografering.

Litt info som noen gidder å lese, andre ikke. Jeg selv er ikke noen fan av lange innlegg, men av og til så må man skrive litt lenger innlegg for å få frem diverse ting. Jeg la i det minste med et bilde.
Om du er på facebook, noe de fleste er i disse dager, så kan du like siden jeg har opprettet for denne bloggen. Da vil jeg prøve å legge ut på siden hver gang jeg oppdaterer bloggen. Det blir da enklere å følge med når det kommer innlegg.

Lik siden min på facebook HER
Akkurat nå koser jeg meg med en sunn milkshake, slik at jeg skal få bort godterisuget. Min kjære er på butikken for å handle gjær, da vi skal lage hjemmelaget pizza i kveld! Jeg har også litt annet godt i kjøleskapet, litt sjokolade(70%) og ritz kjeks med diverse gode kremoster. Der er også litt potetgull som jeg kanskje skal smake litt på. 

Vi skal altså vere hjemme alle tre i kveld, kose oss med film og god mat. Er deilig at vi er samlet og skal kose oss for en gang skyld, ikke ofte det altså. Tror ikke det blir noe trening på meg i dag. Kanskje et par øvelser, men tviler. Kosekveld er kosekveld.. :)

Vi har også fått oss et nytt glis på tunet, en mercedes som er vår nye familiebil. De som vet hva mre og smp er, har kanskje en liten anelse om hvorfor vi ikke har volvoen lenger. Buhu..

Håper alle andre også koser seg i kveld, enten det er med prosenter i glasset eller ikke. Ha en fin kveld!


BTW. Heia Norge! 
(Ser på herrekamp på tv2!)
Skal du vere russ i 2013 ? Leter du etter en RUSSEBIL ? Nå kan du stoppe og lete, for dette er verdens beste russebil, og den er nå til salgs!

Det har blitt gjort utrolig mye på denne flotte bilen. Blant annet er det satt inn 2 ekstra kapteinstoler, taket, vegger og alt av interiør er trekt om. Det er blitt lagt bra gulv i bilen. Det er spesiallaget bord i bilen også. Den er lakket i fargen Ferrari rød, som er litt annerledes enn den normale"russefargen" Mye finere synest vi! Også sprøytelakkert.

Også eu godkjent til 16.05.2013! 

 

se mange flere bilder av bilen og få mye mere informasjon HER
Et barn på 5 mnd skal kunne:

-Klare å sitte med støtte 
-Skal kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling
-Oppdage føttene sine 
-Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det 
-Flytte en ting fra ene hånden til den andre 
-Le 

Sebastian har vell gjort alt dette som er listet opp ganske lenge, han sitter fint med støtte på fanget, drar seg opp som en ekte muskelmann når jeg holder han i hendene, løfter godt hodet og øvre del av skuldrene når han ligger på rygg selv også. Føttene har han oppdaget for lenge siden, de er både gode å knipe på og tåene er gode å smake på! Han vil ta alt han ser, liker spesielt godt snorer på klær. Han flytter fint på ting han holder, og ler når han er glad. Det er vell egentlig mest hylinglatter, men det skjer jo at det kommer hærlig babylatter også!

Den dagen han ble 5 mnd fikk han virkelig dreisen på å snurre seg rundt fra rygg til mage, og nå ligger han ikke på annet enn magen omtrent. 

Her kommer da en video fra den dagen Sebastian Nicolai var fem måneder, flinke gutten min!

video:sebastian nicolai 5 mndEtterhvert så ble det mere kontrollert rulling rundt, nå bare vrir han seg fint rundt.
De fleste kjenner vel til Alice i Eventyrland filmene. Og mad hatter er jo en viktig del av de. Og nå er det tid for russebryllup for 2012 folket. Karakteren jeg fikk tildelt var nemmelig mad hatter. Så jeg sitter her og lurer på hvordan i alle dager jeg skal få til å ligne på det beistet! Noen som har forslag? 

Skal nok få til et eller annet, hvor bra det blir er en annen sak. Det første jeg skal begynne med nå er hatten, som jeg skal lage av papp. Wish me luck!Dagen i dag har gått fort, nå gjennstår det bare at jeg må få gjort dagens trening, så er jeg fornøyd egentlig!

Jeg fikk hjelp av kjekke kompiser slik at gaven til min kjære kom i hus og alt var klart før han kom hjem. Og han vart såklart kjempefornøyd. Han har jo gått og maset om denne gaven i månedsvis. Og endelig fikk han det.

 
Det var en godt fornøyd og smilendes kar som kom  inn gjennom døren da han så denne godstolen!!

Nå skal lillegutt få seg litt mat mens vi venter på at min kjære skal komme hjem, siden han forsvant ut etter en liten stund. Er best om han enten tar med lillegutt på en trilletur eller noe slik at jeg får trene i fred og ro, uten forstyrrelser! Sidn man ikke skal ha pause så vil jeg ikke risikere at lillegutt trenger oppmerksomhet midt under treningen.

Deretter skal jeg få besøk av en god veninne som jeg ikke har funnet på noe med på en stund! Så det skal bli godt å få litt tid sammen med henne igjen <3 Vi skal da se film og kose oss. Kanskje jeg leter frem litt potetgull til og med! ;) 
Vil gratulere min kjære samboer og forlovede med dagen i dag! Nå er han 20 år og hallveis til 40 :*
Elsker deg kjære gutten(mannen) min! Håper du liker gaven du får <3 :*  
Får man mye støtte fra nav og lånekassen når man blir foreldre som unge? Får man så mye at man klarer å forsørge barnet sitt på det? :)
Om man er alene med barnet får man støtte med nav til å klare seg, men siden vi er to stykker så har jeg ikke fått annet enn engangstønaden med nav. Med lånekassen får jeg fødselstipend, men det er ikke nok penger til at jeg kunne forsørget oss.
 
Hvordan går det å være gravid utover skolen ?
Da jeg var gravid var jeg mye trøttere på slutten, og jeg måtte opp og på do flere ganger om natten, slik at jeg ikke fikk nok søvn når jeg måtte opp kl. 7 for å komme meg på skole. Men ellers så gjorde jeg det like godt som før på skolen :)
er sebraen hvit med svarte striper eller hvit med svarte striper?
Jeg vil si Sebraen er hvit med svarte striper ;) 
har du hatt en fin dag?
Ja, det har jeg.
Var Sebastian planlagt? Utrolig nydelig baby, forresten :))
Sebastian var nok ikke planlagt nei. Tusen takk :) 
Han er en nydelig engel. Hvem synes du han ligner mest på? :)
Jeg synst han er prikk lik pappaen sin, og det sier alle andre også!
Vil gjerne ha flere spørsmål neste gang jeg har spørsmålsrunde, bare å spør om alt og ingenting!:)
Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.


ARKIV

· November 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Juli 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · August 2013 · Juni 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet nr 1 · Graviditet nr 2 · hverdag · Konkurranse · Koreansk kosmetikk · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!