TACO-PAI

Ingredienser:
Paibunn
Kjøttdeig
Tacokrydder
Paprika
Tomat
Mais
Løk
Sopp
Rømme
Majones
Ost

Ovnen skal stå på 200 grader!

 Du begynner med Paibunnen. Jeg bruker Maizena paibunn som da er bare å helle i en bolle og tilsette vann og blande godt til det er en god deig. Deretter kjevler du den ut. Da kan du godt bruke litt mel slik at den ikke skal sitte fast på benken.


Legg den i paiformen og oppetter kantene slik som pai skal vere. Så tar du en gaffel og stikker hull i bunnen av paien, hvis du ikke gjør det vil den heve seg og bli veldig tykk. 

Sett bunnen i ovnen i 15minutter, og begynn deretter på resten av ingrediensene.

Stek kjøttdeig og bland inn tacokrydderet. 


 

Kutt opp ingrediensene du vil ha i fyllet. Tomat, paprika, løk, mais og sopp. Ha alt i en bolle.
Deretter tilsetter du 2 spiseskjeer med rømme, og to spiseskjeer med majones(ja faktisk majones!)
Bland godt sammen.

Når paibunnen har stått i 15 minutter tar du den ut, heller kjøttdeigen over den og deretter fyllet med grønnsakene over kjøttdeigen igjen, få det godt utover i paien


Sett paien på nytt inn i ovnen på 200 grader i ca 30-35 minutter.

Du velger selv om du vil ha osten på toppen før du steker paien eller etter en stund.
(jeg tok på ost etter det hadde stekt i 15 minutter igjen) Når paien står og gjør seg klar kan du lage tilbehør! For eksempel tacochips, rømme, Tacosaus og salatblad.
Agurk tar jeg ved siden av som tilbehør, da det ikke er godt når det blir stekt i ovnen.

Håper det smaker!  :) 
God dag alle sammen, jeg og Sebastian har vert oppe en stund allerede, og jeg har fått gjort en del ting her hjemme!

Vi stod opp i 10-11 tiden, da fikk Sebastian seg et lite bad og deretter bar det ned til alle lekene som han skulle få kose seg med. Og da han ble opptatt med lekene sine, så fikk jeg spist frokost og ryddet kjøkken slik at det ser ut som et prakteksemplar! Videre i dag skal jeg få gjort en del ting til her hjemme, har vert for sløv med klesvask i det siste, så det har desverre hopet seg opp med skittentøy, uff og huff!

Men nå prøver jeg å få Sebastian til å ta seg en liten ettermiddagslur, slik at jeg får gjort diverse annet.


Lillegullet til mamma <3

Senere blir oppskriften på Taco-Pai lagt ut! Følg med ;) 
For å si det slik har jeg hatt roligere dager enn nå i det siste. Har nesten ikke vert hjemme, så det er kaos i huset! Nå sitter jeg på skolen, men er heldigvis snart ferdig. Er dødstrøtt og vil helst bare hjem å sove. Men så har jeg en liten prins som må hentest og mates og koses og lekes med da. Satser på han har vert våken til jeg henter han og er klar for blunden sin når vi kommer hjem. Og etter en blund må jeg nok få litt orden i huset.

På lørdag prøvde jeg meg på noe nytt til middag, nemmelig taco-pai! Jeg vet jo at tacopai er godt siden jeg har fått det servert hos tanta mi etpar ganger, men om jeg skulle klare å lage det selv, var jeg skeptisk til.


Men Taco-Paien var vellykket, og smakte meget godt. Dette blir ihvertfall laget flere ganger!!

Ellers har jeg kjøpt stoff med et fint mønster i, som jeg skal SY helt SELV til gardiner. Med god hjelp fra bestemor ofc. Men dette skal bli bra, jeg er jo en reser i å sy med maskin! Så resultatet blir nok vist frem på bloggen om noen dager. Hvis jeg får det til da, så klart!


Bilde av verdens beste gull som leker seg med en veldig kjekke leke hjemme med Oldemoren hans!(min besta)
<3
Dårlig blogging i det siste! Men jeg har rett og slett ikke hatt blogglyst, desverre. Men nå kommer et lite innlegg ihvertfall!

I dag har jeg vert sprek igjen, gikk en tur som tar ca en time, eller litt under da. Og på den turen så ble jeg plutselig en mobil rikere. Japp, jeg har kjøpt meg ny mobil, dette pga jeg trengte nytt abonement, og det var et lite tilbud nå. Mobilen jeg kjøpte er en jeg har sikla på lenge, nemmelig Samsung galaxy s2. Og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er fornøyd til nå!

Ellers har jeg nå sagt til meg selv at jeg SKAL gå tur hver eneste dag, untatt såklart om det kommer mye i veien så det blir for sent. Og jeg har laget meg et lite styrkeprogram med øvelser jeg lett kan gjøre her hjemme i huset. Jeg har satt målet mitt til 1 mai, da skal det måles og veies. Og forresten så skal jeg fortsatt spise vanlig, bare litt sunnere, så Sebastian skal få nok av god sunn melk, ingen slanking før ammingen er slutt!

En liten opptur i hverdagene mine for tiden er noe jeg gjør hver kveld fra mandag til torsdag 21.30 - 22.30. Klarer du å gjette det? Nemmelig paradise hotel! Jada jeg er hekta på det dumme programmet. Det er jo morsomt! 

Her er et lite bilde av gutten min som koser seg på gulvet under uroen sin, tatt med mitt flotte nye mobilkamera!Nå har jeg endelig stått opp, vasket kjøkken og laget meg mat. Så nå skal jeg kose meg med en episode av Warehouse 13 og en hærlig frokost! 

Etterpå skal jeg trille til butikken og kjøpe inn diverse vi trenger, som poteter. Siden jeg har bestemt at vi skal ha laks i dag, så trenger vi poteter å ha med, og ofc rømme. Så da blir det butikkbesøk! Og uten bil så må man gå til fots, noe som er helt greit for meg som trenger trimmen. 

Sebastian koser esg i vuggen sin og leker med kvepsen sin forresten!! :) 

Hva skal du i dag?
Nå har jeg allrede sittet å slappet av her hjemme en stund, med en flaske vann ved siden av meg. Jeg har nemmelig allerede vert på trilletur! Vi dro litt før halv 11, og kom hjem litt før halv 12. Så turen tok ca n time. Jeg gikk på tur sammen med søsteren til kjæresten min, og minstejenta hennes. Veldig koselig ! :) 

Sebastian sover så utrolig godt i vogn, blir stille med en gang vognen beveger på seg! Hærlig gutt altså.

Jeg kjente jo det i føttene etter trilleturen, og har funnet ut at denne turen skal jeg prøve å gå hver eneste dag! (nesten ihvertfall!)  Så sitter russebuksa sikkert litt bedre når mai måned kommer. Gleder meg så sinnsykt mye! :)

Nå tenkte jeg å få sett over litt lekser og slikt før Sebastian er klar for mere mat. Skal også få vasket en maskin med klær.

Og vi i russegjengen solgte dopapir for å tjene oss ekstra penger slik at bilen blir best mulig, og vi har bra med penger til drivstoff. Det kommer i dag, så da må jeg få levert det ut til de som kjøpte! 


Haha ser nesten litt sint ut der han ligger å koser seg i voggen sin <3
I dag har jeg gjort mye, det har vert mye stress men også en veldig koselig dag!

Det beynte med skole 08.10 da var det prøve i naturfag, deretter to timer økonomi. Jeg fikk også hentet russeklærne mine! Fornøøyd!

Men buksa satt ikke helt slik jeg ville, så nå blir det sunnere kosthold og mere aktivitet!! :-) det er bra det fortsatt er en liten stund ijen til mai!

Dro nedover rett etter skole, da skulle jeg nemmelig på trilletur sammen med kjekke jenter som også hsr baby! Vi gikk et stykke og det hølja ned med regn, og flinke meg uten regnjakke ble jo klisjvåt da. Men forfriskende det var det, ser frem til neste gang!

Så har jeg vert og jobbet med russebilen i dag også! Kjekt :-)

Gullet som sover på sofaen med bestefaren sin! <3
Et barn på 3 mnd skal kunne:

-Se forskjell på ansikter
-Gripe leker som blir plassert i hendene

I 3mnd alderen liker de leker med masse farger og lyd. Likevel liker de best å titte på ansikter. De er mer aktive når du legger de på gulvet. Spreller og sparker, men er ikke klar for å rulle seg rundt helt enda. Plasserer man en leke i hånden på barnet, griper det den og fører den til munnen for å smake. Det begynner å holde hodet oppe lenger når det ligger på magen, men det er fortsatt tungt. De hviner og smiler av glede når de ser noen de liker.

♥♥♥

Om Sebastian ser forskjell på ansikter tror jeg nok, han er som oftest ekstra glad når han ser mitt ansikt og kjente ansikt. Han griper leker som blir plassert i hendene, og han griper etter leker og tar dem og drar og vifter med dem når man holder dem forran han. Han prøver å smake på diverse leker, men det er hendene som er favoritten å spise på. Han ruller seg også rundt fra mage til rygg. Han er veldig sterk i nakken, så han holder hodet oppe veldig lenge, noe han har gjort en stund. Han er utrolig aktiv når han er våken, men sover fortsatt en del på dagtid(og hele natten).
Og han smiler verdens nydeligste smil når han ser for eksempel meg eller pappaen sin<3
 


Verdens beste gull med favorittleken sin som er med han overalt, nemmelig Kvepsen hans :)

Elsker gutten min, med de nydelige mørke blå øynene sine <3
Nå sitter jeg her hjemme alene, noe som er UTROLIG uvant. Jeg har rest rundt i huset og fått ryddet litt diverse på stua/kjøkkenet. Nå tenkte jeg å legge sammen klær og få på en ny maskin. 

Har forresten vert på skole også i dag, fikk litt panikk når jeg kom på skolen da jeg så at jeg hadde glemt ladderen til dataen. Men hallo, nå når jeg har ny flott maskin(ikke så ny lenger da men..) så hadde jeg jo under halve med batteri men det varte jo iallefall 2 timer wiho! Så da fikk jeg slappet av igjen. Og jeg sitter forresten på samme batteriet ennå, og har fortsatt en halvtime igjen. 

Prøven gikk ganske greit, egentlig. Så vi satser på en 3'er. Det er pga. jeg ikke fikk til den ene oppgaven som var der. Jeg tror jeg fikk til deler av den, men siden jeg er så lite på skole så er det vanskelig å sette seg skikkelig inn i forskjellige budsjettmaler, spesielt en så stor en som den ene oppgaven var!

Om en time ca skal vi til svigermoren min og spise middag, håper mamma kommer og leverer Sebastian før den tid! Haha, virker som at hun ikke vil gi han fra seg i dag. Er jo snart en time siden jeg sa jeg var kommet hjem igjen.

Etter middagen så skal jeg avgårde og jobbe med russebilen igjen, om jeg får tid til å pompe meg og Øystein ikke har planer om å stikke av slik at jeg blir fast hjemme. Håper jeg får dratt og jobbet med bilen. Vi har kommet langt nå, og det er bare mindre og mindre som skal gjørest(lykke!!).
Hva skal du i dag?
Nå skal jeg straks gå nedover mot sentrum, lurer på å besøke noen før jeg skal sta og se på handballkamp. I dag er det Ørsta-Volda som skal kjempe om seier! Heier såklart på Ørsta, og håper de har en bra dag i dag, slik at det blir seier!

Senere skal jeg sette meg for meg selv med bok og data. NULL FB. Dvs, jeg skal lese til en prøve jeg har i morgen, nemmelig i økonomifag. Skal både lese i boken og gjøre regneskap og alle slike oppgaver som da er i de kapittelene vi har prøve om. Håper jeg får det til greit, siden jeg vil bestå i dette faget.

I går koste jeg meg hjemme sammen med mine to kjære gutter, vi så på film og spiste god middag! Og litt godteri da!

Neste helg har min beste veninne og min sønns gudmor bursdag, og det må såklart feires! Jeg har jo ikke vert ute sammen med henne på et år! Vi var jo sammen hele tiden før, både edru og beruset.  Så nå skal det bli veldig godt å endelig få Ronjatid igjen! Vi skal kose oss som bare det.


VELDIG gammelt bilde av oss.
Nå skal jeg straks lete frem den fine vognen vår og gå en trilletur. Håper været holder seg fint og det ikke kommer noen haglebye mens jeg er ute. DEt har altså vert sol, regn og hagl om hverandre i hele dag.

Tenkte å vise dere en UTROLIG fin dress som Sebastian har fått strikket til seg. Det er tanta til min kjære Øystein som har strikket denne dressen, dyktig gjort altså! Den er fortsatt litt for stor så jeg må brette opp armene som dere ser. Og føttene bretter jeg ikke opp, men de er litt lange ennå.


Elsker mønsteret, og knappene passer jo perfekt! Pappaen ble ihvertfall storfornøyd når han så lastebilknappene.

Jeg har en til strikkadress til Sebastian, som farmoren hans har laget. Men den er litt større enn denne, så jeg tror jeg må vente en liten stund før den blir tatt i bruk.
I dag har jeg tatt frem alle klærne Sebastian har i str. 62, har funnet ut at selv om de er litt store ennå så kan jeg begynne å bruke dem. Og gjett om skapet hans ble fullt! Det er såvidt det er plass til alle klærne hans, og da tenker jeg på at det henger et helt stativ på tørk og der er jo en korg meg skittenklær også.. Han har for mye klær! haha..

Jeg pakket ihvertfall ut denne flotte joggedressen som han fikk til jul. Flott ikke sant? 
Måtte ta noen nærbilder av gullet mitt, han er bare helt nydelig <3
I dag har jeg fått gjort en del allerede. Jeg har lagt sammen en haug med klær og hengt opp nye for eksempel. Men det var ikke så gøy når jeg skulle sette på en ny maskin og der ikke var mere vaskepulver igjen. Butikken next!

Om jeg rekker å dra på butikken i dag, og om jeg da rekker apoteket før det stenger, så skal jeg kjøpe slike poser/kopper som man kan pumpe melk i og fryse ned. Jeg har funnet ut at om jeg skal holde ut i russetiden så kan jeg ikke sitte å pumpe meg hver eneste dag i 17 dager. Det går ikke! 

Derfor skal jeg begynne å pumpe meg nå i nermeste tid, da skal jeg pumpe ihvertfall en pose/kopp hver dag som skal fysest ned. Dermed kommer jeg til å ha mye melk som han kan få på flaske, når mai mnd kommer!

Det er jo også ganske greit med nedfryst om vi trenger barnevakt i noen timer, og da trenger jeg ikke og sette meg ned å pumpe meg i en time(ihvertfall, om ikke lenger).

Gutten min tar flaske, så det er ingen problemer der, heldigvis. Men i forhold til at han spiste mellom 60-80 ml før så har han kommet opp i ihvertfall 100ml nå, og enda mere. Så nå blir det storpumping fremover!


Beste gutten i verden som snart er 3 mnd!! <3
Nå har jeg gått en stor runde i Ørsta sammen med Guro og Sebastian(som lå i vognen) og har samlet inn masse penger til Krafttak Mot Kreft. Til og begynne med var det bare litt småregn, men på slutten så hølja det ned, og vi ble både våte og leie. 

Jeg må gi en STOR takk til alle som gav penger, det er virkelig en god sak å støtte!

Det som er dumt med å gå rundt med bøsser nå i disse dager er at de fleste har bare kort. Det er ikke særlig mange som går rundt med mye kontanter på seg. Men de som hadde gav, noe som er utrolig flott! Neste steg er vell å drasse med seg terminaler rundt for å få folk til å gi penger.. 

En annen sur ting, er at mange av russene som gikk rundt for å samle inn penger fikk vite at det hadde vert folk der før. Folk fra Ulsteinvik. Av en eller annen merkelig grunn hadde da folk fra Ulsteinvik gått rundt her i volda/ørsta og samlet inn penger. Hvorfor reise helt hit for å samle inn penger når de har hele Ulsteinvik og rundt der til å samle inn? Tror jeg hadde blitt temmelig sur om jeg gikk fra dør til dør i regnet og der hadde vert folk før, spesielt når man får tildelt en runde man skal gå. 

Vi har hatt litt konkurranse om hvem som har klart å samle inn mest penger hvert år til denne saken. Er virkelig Ulsteinvik russen så feige og redde for å "tape" at de kommer hit og tar rundene våre? Må bare le, hah..

Heldigvis i denne saken så går alle pengene til samme sak, til en god sak. 
Jeg er ferdig med 4 timer skole, katten er levert til kastrering for lenge siden og jeg slapper av nå før jeg må av sted å hente katten, for så og gå runden vår og samle inn penger til Krafttak mot kreft.

Jeg er utrolig trøtt, og jeg kjenner jeg må opp og gå eller noe før jeg sovner, noe som ikke er så gøy om jeg gjør. Det å plutselig skulle stå opp før 7 når man er vant med å ligge i sengen til 10-11 tiden er forferdelig. Men siden jeg har skole så tidlig på onsdager så må det desverre gjørest. 

Neste mandag skal jeg også på skole, da har jeg nemmelig prøve i økonomi, hjelp meg! Jeg må lese og gjøre oppgaver, håper jeg får det til noen lunde. Har funnet ut at det er vanskelig å få med seg alt mulig i hvert kapittel når man bare er på skolen 2 av 5 timer i uka. Jeg lurer på å prøve å komme meg på skole å vere der i en eller to timer til ihvertfall.  Om det så er av og til bare, så hjelper det på!

skal gjøre ferdig naturfag leksen min nå, mens jeg venter på at dyrlegen skal ringe og si at kattepusen min er ferdig og klar til å bli hentet. :)

Hva skal du gjøre på i dag?
Da er "pysj" russeknuten i boks.


Vi har fine nattbukser right? ;) 

 

I morgen skal jeg gjøre mye rart. Først skal jeg på skole til 11.10 og deretter skal jeg hjem og hente katten. Han skal på dyrlege og miste manndommen sin. 

Deretter skal jeg gjøre ferdig en annen russeknute, som da er å gå med bøsse og samle inn penger til "krafttak mot kreft". Dette har blitt gjort til en russeknute, en ordentlig flott russeknute etter min mening! Så finn frem pengene og gi :) Vi har sa litt sånn konkurranse mot ulsteinrussen, da det er om å gjøre å samle inn mest penger. Satser på at vi samler inn mest penger i år!

Jeg skal gå sammen med en veninne, og såklart skal Sebastian vere med i vognen sin. Så får han seg frisk luft han også, noe som er bra for han.

ER DU RUSS I ÅR ?
Idag har Sebastian vert på skolen for første gang. Han var jo bare innom en kjapp tur da jeg hentet bøsse som da er en russeknute. Eller, bøssa er ingen russeknute, men russeknuten er jo at vi skal gå rundt med bøssa og samle inn penger til krafttak mot kreft. Dette er noe russen har gjort i noen år nå, og vi har fått inn utrolig masse penger. Så i morgen etter skolen og etter at pusen har vert hos dyrlegen å fått fjernet manndommen sin, da skal vi gå en runde. Så legg frem pengene klare til å stappe bøssene fulle! :)

Jeg skal en tur til på skolen i dag, og ha ordentlig skole igjen. Det blir da en time med naturfag og så er jeg ferdig. Flott skoledag eller hva?Skal begynne å øve til naturfagprøve også, og skrive en rapport på et forsøk.

Jeg skal også på barseltreff i dag, sammen med folkene som jeg var på svangerskapskurs med. Alle var jo store og gravide, så blir spennende og se alle små babiene ute av magene nå! Hihi :)

I tillegg så går jeg rundt i pysj i dag. Siden det også er en russeknute så skal jeg gå i pysjen på skolen når jeg har time. Da har jeg samlet et par russeknuter ihvertfall.

Denne bloggpausen min blir bare verre og verre. Desverre! Det er jo ikke meningen å ikke blogge, men det er slikt som skjer. Jeg har hatt en del å gjøre de siste dagene og sånn så jeg får ikke tid til å blogge ordentlig. 

Men nå kommer det litt blogging igjen, og jeg skal prøve å bli flinkere nå fremover. Siden det travle er over.

I går var Sebastian med moren min, slik at jeg fikk tatt meg en tur ut og feiret en kompis som hadde bursdag. Det var kjempekjekt og jeg koset meg veldig mye! 

Vi hadde så vidt våknet da vi fikk tilbake lillegullet vårt i dag. Så jeg stod opp og satte meg på stua og koset meg sammen med lillegullet. Jeg var i fin form, bare litt trøtt. 

Etter mye kosing så måtte vi lage oss klare til bursdagselskap til tantungen min som skulle feire 3 års dagen sin. Jeg pyntet Sebastian opp med dongribukse og en flott strikkajakke. Dette er faktisk første gangen jeg har brukt dongribukse på Sebastian, og den var litt stor egentlig. både jakka og buksa var str 62.
Nydelige gullet mitt i fanget på pappaen sin <3

Nå sitter jeg og slapper av resten av kvelden, jeg gikk meg faktisk en tur i ste, følte for å få ut litt energi så da ble det en luftetur på meg. Var deilig å komme seg ut i frisk luft å bevege meg.

 
Nå har jeg hatt en liten bloggpause til. Med mye stress og ammetåke for fullt så er livet litt hektisk i disse dager. Men i dag bestemte jeg meg for å få orden på saker og ting igjen. 

Jeg har en liste med ting som skal gjørest og fiksest sånn at jeg skal få noe skikkelig ut av dagen.

I dag er det allerede 1 mars, tiden går sykt fort! Allerede i den tredje mnd i 2012. Så vi i russegjengen begynner å få litt hastverk, og har funnet ut at det er mye som gjennstår å gjøre. Men det går fremmover, og resultatet kommer til å bli dritbra!

 I dag fikk jeg også melding fra ORIFLAME, om at pakken min har kommet. Så dere som har bestilt får tingene derest i nermeste fremtid! Spennende? Det synst iallefall jeg.

I dag er det også russebading. Så etter jeg har spist mat og fikset meg så skal jeg rett til Volda og se på at de stakkars folka hopper utti det iskalde vannet. Jeg kommer ikke til å gjøre det. Enkelt og greit pga jeg ammer, og brystbetendelse er noe jeg helst vil unngå. 

Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.ARKIV

· Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · April 2011 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet · hverdag · Konkurranse · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

hits