I dag startet jeg med lite energi og ville helst bare slappe av og ikke gjøre noe spesielt. Satt ganske lenge og bare gjorde ingenting. Bortsett fra at jeg laget meg bananlapper til frokost(nam!). Men så fant jeg ut at jeg MÅ få gjort noe. Så jeg laget meg en liste over hva som skal gjøres i dag, og jammen har jeg nesten blitt ferdig med hele listen! Den var som følger: Henge opp klær, sette på ny maskin med klær, legge sammen alle tørre klær, bytte på sengene, støvsuge hele øverste etasje.

Noe jeg er FERDIG med!  Hadde også ut av oppvaskmaskin, sette på en maskinrens, og deretter ny oppvaskmaskin på. Rydde stue, gang og do. + støvsuge alt. Jeg er kommet godt igang, og satser på at jeg blir ferdig med alt inne jeg må hente lillegull i bhg. Noe som er ganske snart egentlig!

 

Dagens lunsj ble skive med kalkun og agurk og 2 egg + ett glass melk. Måtte ha meg en pause i ryddingen.Vi får se om jeg får til en fjelltur senere, men det ble ikke noen i dag tidlig desverre. Det var vått, surt og tåkete ute, så jeg ble heller inne. Men nå er været litt bedre, så om jeg får det til blir det fjelltur senere!

 
jeg tror at slike ting som at jeg ikke har fått gnagsår og at ting går bra og slikt aldri mere skal nevnes, for joda. på handballtreningen i går så fikk jeg gnagsår, heldigvis bare et lite, men gnagsår er gnagsår!

i tillegg så overbelastet jeg foten slik at jeg uteble en del va treningen. ikke gøy!

Pga foten, som fortsatt er vond så tok jeg meg en hviledag hjemme. satser på at foten blir bedre til i morgen, for da er det ny fjelltur!

guttene mine <3
Var en tur på os-sætra i dag også jeg. Så nå er ferdig med 2/3 turer denne uken. Hærlig altså! Senere skal jeg også på handballtrening å få trent kroppen litt. Satser på foten ikke er så vond som før. Den ble altså veldig vond etter en liten stund med handball, men jeg var så sta at jeg holdt ut.. Var vond litt etter trening, men i dag er den ikke spesielt vond, mye bedre enn den har vært! Så jeg satser på at det går seg til.

Ellers så har jeg ikke fått gnagsår i det siste heller! Tror rett og slett det kom av at skoene ikke var blitt brukt på ganske lenge, og at huden min ikke var vandt med slik "håndtering". Dvs. lenge siden jeg har trent. Men nå er det problemet borte, så takker for deet!

Litt bilder fra i dag på tur:

 


Tatt fra os-sætra

Prøvde meg på panoramabilde. Resultatet ble bra, men bildet utrolig lite. Jaja. Det er tatt fra os-sætra
Nelly satt fint på benken :) 


Kos på benken :)

Sol fikk jeg også litt av!
Heisann mine flotte lesere!

Nå har jeg og Sebastian vært på helsestasjonen, og jeg har fått gjort masse husmorsoppgaver her hjemme. På tide med litt avslapping før Sebastian skal få seg litt mat og sove litt.

På helsestasjonen går alt som det suser for tiden. Gullet mitt var litt over 7,7 kg og er blitt 71 cm lang! Han er ganske tidlig ute med det meste, og jeg regner egentlig med at det ikke er lenge før han tar sine første skritt alene. Løper nok rundt som en galning før han er året!

Her hjemme har jeg støvsugd, tatt ut og inn av oppvaskmaskinen, brettet og hengt opp nyvaskede klær. Må bare bytte på sengen og få sortert noe greier så er jeg ferdig oppe i øverste etasje. Må bare støvsuge og tørke litt støv osv her i hovedetasjen også. Altså småtterier som skal gjøres.

Sebastian krøp rundt og koset seg, jeg gikk inn på kjøkkenet og fyllte opp et glass med vann, kom inn igjen, og fant lillegullet forran dataen. Han hadde da altså klart å gått inn på 123spill.no sine sider! Og såklart trykket og rotet til maaassseeee annet. Han er gal etter å få fikle borti tastaturet på dataen all the time.


Lille rakkerungen til mamma!
nå slapper jeg av litt og skal lage meg mat etter dagens fjelltur. i dag var jeg opp i skåla igjen. tungt, men godt!

Har satt meg et mål om fjellturer i uka. noa jeg skal klare og holde! jeg klarte det forrige uke, og skal klare det lett denne uken også!

har ikke skrevet noe om vekt og sånn i det siste. men fra jeg begynte har jeg gått ned 4kg. noe jeg er superfornøyd med!
Forige uke fikk jeg meg 3 fjellturer. Dette er noe jeg skal ha denne uken også, nemmelig minst 3 stk. Jeg VET at om jeg fortsetter med fjellturene så vil vekta bli bedre, og jeg får en bedre kropp.

Nå sitter jeg faktisk og skriver på min stasjonære pc. En gammel pc jeg brukte utrolig mye før. Den er gammel og slitt, og jeg vil nok oppgradere den litt. Men ellers så fant jeg en haug av gamle bilder og slikt innpå her. Dvs, "mine glansdager" når det gjelder vekt og form. Kanskje jeg deler et bilde med dere? Skal ihvertfall skrive ut et av bildene og henge det på veggen. God motivasjon! fordi jeg VET jeg har vært der før, og kan komme dit igjen.

I dag valgte jeg å ha Sebastian hjemme, han trenger en hjemmedag i blant. Han er jo ikke 9 mnd engang, og da synest jeg det at å ha han fullt i bhg blir litt for mye. Så savner jeg jo han noe voldsomt når han skal vere borte også da! Så i dag skal vi kose oss her hjemme <3

I tillegg så er det finevær i dag. Har allerede hengt opp en maskin med klær. skal straks brette sammen en haug med klær og sette på en ny maskin. Man må virkelig benytte seg av fineværet når det først er her! klærne tørker jo såå mye fortere når de henger ute i varmen og fineværet. Kanskje jeg kan klare å få minsket haugen av skitneklærne. 

Vet ikke om det blir noen fjelltur i dag, men det blir ihvertfall en trilletur, siden jeg endelig har gullet hjemme. Og desuten har jeg handballtrening senere, jeg måtte utebli i 2 uker!!!! Så nå håper jeg at jeg klarer å trene igjen. Ikke gøy å bare få en trening for så å vere skada i 2 uker. Men handball i kveld, skal teste ut om jeg klarer en hel trening igjen.I dag skal jeg og min kjære kose oss med biff middag! Jeg er stor fan av ukens go helg produktet til kiwi, og denne uken var det pepperbiff som var deres tilbud. Kunne jo ikke la en slik godsak bare passere forbi, så nå skal vi kose oss. 

Maten står klar på bordet, nå venter jeg bare på at min kjære skal komme hjem, så vi kan sette oss ned og nyte dette måltidet sammen. 

Pepperbiff, poteter, brokkoli, gulrot og peppersaus. Mmmh! :)

 

Er du fan av ukens gohelg produktene til kiwi?
Og igjen har jeg nå vært på tur igjen. Os-Sætra var mitt mål, og jeg kom meg fint opp. Dette har nå blitt til en ok tur, som ikke er noe særlig slitsom faktisk. Kjenner at jeg kunne gått enda mere når jeg egentlig er ferdig med turen. Så jeg lurer på å avansere neste uke og komme meg helt opp til et fjell som heter "pølsa" eller, det er en plass på fjellet med bok som heter pølsa. Selve fjellet heter Melshornet. Men for å komme til tops på det, må man gå videre oppgjennom fra pølsa.  Vi får se, men tror nok det blir en tur dit neste uke!

I dag var vi ikke mindre enn 3 folk og 3 hunder. Eddie, Nelly og Shira. Eddie har jeg lagt ut bilde av før, men Shira er da en liten hvit krølltopp. Og oppgjennom gjørmete stier så var hun ikke hvit særlig lenge! Som vanlig så var Nelly den som hadde mest energi, hoppet og løp rundt, ville leke og tulle med de andre hundene. Noe de andre hundene ikke var særlig begeistra for alltid. Sure gamlinghundene ;););)

Nå sitter jeg hjemme og spiser banan som "ettertreningsmat" og drikker en del vann. Er så deilig å vite at jeg er ferdig med trimturen før klokka var 12! Mye bedre følelse enn å sitte der på ettermiddagen å vite at jeg må ta meg en tur senere. 


Her har du da sætra. Benken, og boksen med boken i. Godt å sitte og slappe av litt når man er kommet frem :)

I morgen tror jeg ikke det blir fjelltur, for da skal jeg på jobb hos pappa igjen. Greit å plusse på noen timer før lønna kommer! Så ja takk, jeg jobber gjerne litt ekstra om det skulle trengst. Så satser vi på at jeg blir ringt opp i neste uke og får meg jobb + skolegang :)

Synest dere det er greit å gjøre ferdig trimmen på morgenen?
Nå er jeg akkurat kommet hjem etter en god trimtur. Valgte å gå i skåla i dag. Det er ikke sånn superlangt, men det som gjør det så hardt er at det er veldig bratt. Det er bratt oppover helt til man kommer til tredje vasshus, der boka er. Jeg er veldig sånn at skal jeg gå en plass på fjelltur, så må det vere ei bok og skrive meg inn i. Men men, er jo bøker overalt nå, så null problem!

Jeg valgte også å gå på litt. Jeg tenkte at jeg måtte jo slite meg ordentlig ut, så den 3 siste lyktestolpen fra vasshuset gikk jeg på noe forferdelig, og jeg er ganske stolt over at jeg klarte og holde tempoet helt til mål. 

På toppen så tok jeg og trente såvidt også. Tok planken på vanlig måte med tærne nedi i 30 sek. på en våt benk. Og så trente jeg litt biceps med vekter. 1x10 på hver hånd. Ja, det er treningsutstyr på toppen, men ikke særlig gøy å legge seg på ryggen på en klisj benk. Vi får ta det igjen når det er opplett en dag.

Nå skal jeg åpne kjøleskapet og se hva som frister til lunsj.


Nelly på toppen av skåla. Sitter fint på benken så jeg får ta bilde av henne! :) 

Ja, hvis du vil vite hva jeg har spist til frokost i dag så er det bare og se på bildet nedenfor her! 1 skive med 2 egg, 1 skive med hvitost. 1 gulrot, ett glass limonade og en kopp med kaffi. Jummy!

Etterpå frokost skal jeg ut på tur sammen med Nelly. Lurer på hvor vi velger å gå denne gangen! MAsse fjell å velge mellom.

 
Hei og hopp!

Nå sitter jeg og slapper av i sofaen litt, skal straks ut og ordne litt diverse ting. Turen til sætra gikk ganske greit, jeg merker godt at jeg blir i bedre form når jeg trener nå, og i dag gikk det som det suste opp gjennom bakkene. Nelly fikk løpe overalt, og hun ligger fortsatt og kviler seg. Muligens skal vi på ennå en fjelltur i dag, men er ikke helt sikkert. Spørst hva jeg får tid til!

På vei ned igjen så klart jeg såklart å tryne også! Rett på knærne. Stort hull i buksa og litt sår og blod på det ene kneet. Får nok en flott blåkul, men ellers er jeg uskadd! 

Var utrolig deilig å dra på fjellet tidlig på dag. Og nå vite at jeg har faktisk "trent" i dag, og er ferdig med det! High five. Dette skal jeg fortsette med flere ganger i uka ja.


Nelly og turkompis Eddie! :) 

I går dro jeg og min kjære + en venn på fisketur! Er ganske gøy å ha båt, kjøre rundt, høre på musikk og fiske litt! Først var det lite fisk å få. Men etter en stund så fant vi endelig fisken! Og det var ikke noen liten fisk vi dro opp først heller. Den var faktisk ganske stor. Utrolig at vi fikk dratt den opp med den lille fiskestangen som ble brukt.


Her kan man se litt hvor store fiskene er, da man kan sammenligne det med hånden min.


Yeah, må ha litt tullebilder! Full fart fremover, håret til alle kanter.


Her ser vi enda bedre hvor store fiskene er. Ikke værst ikke værst!

 

Fikk såklart flere småfisker også, katten blir nok utrolig fornøyd tenker jeg. :)

Nå skal jeg straks løpe ut døren. Skal en tur på sætra på morgentur sammen med tanta mi. Har vert våken siden kl.7 da jeg måtte kjøre karene mine i bhg og på jobb. Frokost i dag ble 2 skiver med 2 egg og en med noe skinkepålegg. Såklart min kjære proteinkaffe, og litt vann.
-Ditt drømmebrylløp?

Blir nok ganske mye og forklare om jeg skal gjøre det. Men vil ha et stort bryllup, nydelig hvit kjole osv.. :) Brudebilen skal vere snutelastebil! 

-Synst du at du teke mest ansvar av dej å Kjærsten din? synst ikkje du at han e vekke heile tida?

Vell, om jeg skal være helt ærlig så må det nok bli at jeg tar mest ansvar. Han er en god del borte, han prøver og forbedre seg på den biten. Han jobber en del også da, noe som da er greit siden penger er greit å ha :)

-Favoritt bil ?

Er ikke så interessert i biler, men er ganske glad i Volvo da. 

-Favoritt mat ?

Spørst til hvilken anledning! Taco, risengrynsgrøt, julemat ikke minst. 

-Favoritt klede ?

Joggebukse, absolutt. 

-Har du nokon tips til å væræ ung mor osv?

Stå på. Skaff deg utdanning og jobb, ikke lev på nav uten utdanning fordi "du fikk barn tidlig" Ingen unnskyldning ihvertfall :) Fullfør det du vil, og opplev det du alltid har hatt lyst til! 

-Hva skal du studere til høsten ?

Blir ikke skole på meg til høsten, da jeg ble ferdig med høstsemesteret i fjor. Men mest sannsynlig blir det påbygging fra nyttår av.

-Hva ville Sebastian hett visst det ble jente ?

Det sparer vi til den dagen vi muligens får en jente :)

-Hvordan reagerte familien din da du fortalte du var gravid ?

De tok det ganske greit egentlig . Jeg var nok litt mere bekymra for å si det enn nødvendig. 

-Hvor mange søsken har du ? hvor gamle er de evt ?

Jeg har to brødre. En på 23 og en på 10 :)

-Hvor lenge vil du vente til barn nr.2?

Blir nok noen år til nr.2 ja. Men jeg skal vere ferdig med barn før jeg er 30 da.

-Hvor lenge du og kjærsten din har vert sammen ?

Vi har vært sammen i 3 år og 5 mnd. :)

-og Hvordan møttes dere hverandre ?:)

Vi møttest da ene veninna mi ble kjæreste med han på ungdomskolen. 

-Har livet etter du fekk Sebeastian blitt annleides ?

( men venner , festing , familien , foreldre , må du ta meir ansvar ) ? :)

Såklart er livet blitt allerledes, snudd opp ned og rota rundt. Men jeg ville ikke valgt noe annet.  Et stikkord er planlegging. Om vi skal ut må det planlegges, om jeg skal på besøk til folk osv så må ting planlegges ang mating, soving og hva jeg skal ta med av klær og utstyr. Og ja, jeg må ta mye mere ansvar. Har jo en liten prins som skal bli tatt vare på.

-Vurderte du/dokke abort ?

Det ble såklart diskutert om hva vi ville og hvilket valg vi skulle ta. Spesielt siden vi var ganske unge begge to. Men abort var nok ikke noe alternativ for meg den gangen. Og det er jeg glad for den dag i dag :)

-Hvem var det du sa at du var gravid først ?:)

Hvem jeg sa det til først? Kjæresten såklart, og deretter til min beste veninnde, Ronja. 

-Hvordan er det å vær mor i så ung alder ? Blir du sliten fort, og føler du deg som en ung liten jente ennå , selvom du har baby ?:)

Det er ikke noe mere slitsomt å vere mor i min alder, som i en alder av 30. Alle blir litt slitne og sånn. Men ellers er det hærlig å vere ung mor. Vite at jeg kommer til å vere der for sønnen min i veldig mange år, vere ung og sprek når han vokser opp osv.  Var jo ingen liten unge når jeg ble gravid da. Men såklart, føler meg som en ungdom, noe jeg faktisk er. Men man må bare legge bort "barnsligheten" når jeg har Sebastian. 

-Har du merket stygge blikk av eldre personer ? :)

Jeg har ikke merket noen stygge blikk, og om jeg så merker det så skal de bare få et smil tilbake :) Folk som ser ned på mødre pga. ung alder er uvitende folk som ikke fortjener at jeg skal ta meg nær av det. 

-Er det noen ganger du tenker tilbake på livet ditt, og du vill det skulle vær slik som før ?

Kan vell ikke si at jeg aldri har tenkt på det. Såklart kunne det vært greit å hatt all den friheten tilbake. Men når jeg ser på Sebastian, så vil jeg heller ha han, enn all friheten i verden.

-Var graviditeten planlagt ?

Nei, det var den nok ikke.

-Tenker du noe på at " Gud hvor fort jeg har vokset opp" og hadde du tenkt deg at du skulle ha eget hus, bil, mann, ung, hund, og katt når du er så ung som du er ?:)

Tenker på det av og til ja. Det var ikke planlagt å vere så etablert som 18 åring. Skulle leve livet jeg, utforske verden og slikt. Men ting ble som det ble, og jeg er jo glad for at det har gått denne veien etter at jeg ble gravid. Er ikke sånn veldig mange som har det så godt som meg når de har fått unge tidlig! 

 

Håper folk fikk svar på det de lurte på. Og spør om det er noe dere lurer på!
I dag er det fortsatt nydelig vær, og det at jeg ikke får gått på fjellet en eneste dag av de få flotte soldagene vi har hær på sunnmøre, er katastrofe. Derfor så fant jeg ut at fjelltur ble det, om jeg så måtte slepe foten min med meg. For nei, foten min har ikke blitt noe særlig bedre, så vurderer å dra en tur til legen så jeg får sjekket den.

Jeg tok med meg både Nelly og Sebastian nedover, dro en rask tur på helsestasjonen for å veie Sebastian. Gutten min hadde lagt på seg over 600g siden sist, så nå er mamma fornøyd! Deretter leverte jeg Sebastian i barnehagen, og på vei hjem så overbeviste jeg meg selv om at jeg måtte ta meg en liten tur. 

Dermed så endte jeg opp på os sætra. Ingen topptur, ingen spesielt lang tur heller. Men det var nok for meg og foten min. Jeg er glad jeg tok turen, er hærlig å tenke på at jeg har beveget på meg, og ikke bare sittet hjemme og ikke kunnet gjøre så mye. Så ja, kanskje ikke det smarteste, da jeg ikke vet om foten min kan ha blitt værre av at jeg "belastet" den. Men tviler på det, vi får se.

Fremme ved målet vårt. På benken til tanta mi. Såklart måtte Nelly posere når hun satt på benken :) 

 

Btw, så elsket hun at hun fikk løpe fritt rundt der oppe på sætra. Koste seg voldsomt og løp som en galning overalt! Hun fikk gå løst et stykke nedover, men da hun er veldig ivrig så ville hun hoppet rett opp etter folk om der kom noen, så jeg måtte ta henne i bånd etter en liten stund igjen.

Nå spiser jeg endelig ordentlig frokost, skive med to egg, vann og proteinkaffe. + en gulrot da.
Før jeg dro på fjellet spiste jeg bare en skyr yoghurt.

 
Nå er lillegullet i bhg og jeg har sendt ut litt søknader til jobb. Er ganske gira på å kunne tjene litt penger, istedenfor å sitte hjemme å gjøre ingenting. Så derfor så blir det nok å levere ut litt cv'er og søknader her og der. 

Skal nå trosse den dumme foten min, som fortsatt er vond å gå en tur med Nelly. Om den ikke er bedre snart tror jeg at jeg må få sjekket hva som er galt med den. Ikke noe gøy å gå glipp av trening og ha vanskeligheter med å gå til tider. Buhu syting. Men det er faktisk vondt.


Nelly <3

Lar spørsmålsrunden stå til i morgen. Så får vi se om det kommer inn noen flere spørsmål.
Husk du kan vere anonym så ikke vær redd for og spørre :)
Et barn på 8 mnd skal kunne:

-Holde gjenstander i begge hender samtidig


-Begynne å riste på gjenstander for å se om de lager lyd 

-Imitere hodebevegelser til andre personer

-Begynne så smått å utvikle ?pinsettgrep?

Sitte en stund uten støtte

Si mamma og/eller pappa (dette er individuelt)

Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt.

♥♥♥

Sebastian holder gjenstander med begge hender. Null problem for han. Han rister og slår gjennstander i gulvet/bordet osv og styrer voldsomt på med dem! Han imiterer at vi rister på hodet når vi sier nei, så til tider når vi spør han om noe så rister han på hodet. Dette kom da etter at vi begynte med å si nei samtidig som vi ristet på hodet. Han skal pirke borti alt, om det så er et lite støvkorn han finner på gulvet skal han prøve å plukke det opp, da med sånn pinsettgrep. Sitter uendelig uten støtte. Han sier både mamma og pappa, men det går mest i mamma.

Tenkte å la han begynne å få smake på brødskive også nå. Han får smake på det meste vi spiser, men har fortsatt sin egen mat som regel.

Han kommer seg opp i krabbestilling, men det er liten fremgang da. Men det er nesten krabbestilling når han "krabber" seg fremover og bortover og ja, overalt. Han reiser seg opp etter alt han får tak i, og han har faktisk løftet sin egen vekt, da han dro seg opp fra gulvet og hang å dingla etter en stol. Han er veldig sterk og har utrolig mye energi. Altså en kjempeblid turboball. Tror faktisk at han kommer til å gå innen kort tid. Ja, han står fint alene og holder seg såvidt med en hånd, helt selv. Og peiver og styrer med den andre hånden. Ler og koser seg, og er superstolt når han reiser seg opp og får tak i ting.

Han har 2 tenner nede som er kommet godt oppover nå.

Hadde helt glemt av fotografering, så ble tatt bilder før leggetid, med en ganske trøtt bastis.
 
Tunga er ute 90% av tiden!

Sitter <3<3

goll<3
Når jeg sitter og ser på serier/tv/film osv, så synest jeg til tider at å bare drikke vann kan bli litt kjedelig. Noen ganger har man lyst på noe som smaker litt mere enn ingenting. Selv om det er ganske godt med bare masse vann til tider også, såklart.

Jeg fikk tips av min kjære mamma om denne drikken. Det er en limonade hun bruker å lage, som jeg ikke fikk smakt før i går, da jeg var på besøk en liten tur.

Alt du trenger er stevia(pulver) og sitron! Jeg brukte sånn spruteflaskesitron. Du kan også ha sitronskiver og/eller presse sitronsaft nedi vannet. 
Altså, du fyller opp enten en mugge eller et glass med vann, spruter masse sitron oppi, og deretter drysser du stevia oppi og blander. Smak deg frem til hvordan du liker den. OPS : Vær forsiktig med stevia, det er veldig søtt, så det er ikke mye som skal til!

 Rør rundt og nyt! 

Btw : Sebastian Nicolai er 8 mnd i dag!  
I dag tidlig ble frokosten min 3 egg, 1 rød paprika og 2 påleggsbiter med kylling. Sammen med proteinkaffe og vann.

Lunsjen min ble 1 banan, 1 eple med vaniljekesam over. + vann

Har forresten gått tur med Sebastian og Nelly i dag også, selv om foten er ganske vond til tider. Spesielt hvis om morgenene, og hvis jeg ikke har brukt den på en stund. Sjønner ikke hva som feiler den. Håper den blir bra igjen til mandag!

Nå har vi kommet til dagens middag. Den blir litt sen, men så er det lørdag og da er jo middagen som regel litt senere enn vanlig. 
Jeg har laget bunnen, og den står nå til heving. Vi skal nemmelig ha hjemmelaget pizza. Gutta er ute og kjøper inn alt vi trenger til fyllet og slikt, og jeg bare slapper av her hjemme siden bunnen er ferdig laget.

Min pizzabunn har disse ingrediensene: Vann, gjer, Olje, salt, kardemomme, hvetemel. Ingen supersunn variant, bare vanlig. Men veldig god!
Skal prøve å ikke spise for mye nå da, blir krevende, men jeg tror jeg skal klare det!

Nå har jeg også bare eeeen sjokolade igjen av alt jeg laget den gangen, har jo ikke spist alle selv. Noen er levert ut som smaksprøver til besøk, og alle har sagt at sjokoladen var god. Bortsett fra lillebror.  Synest jeg har vært flink jeg, som ikke har spist opp alt før nå.

Minner om spørsmålsrunden min, som du finner HER
Tenkte å ha en liten spørsmålsrunde, slik at om det er noe dere lurer på, så er det bare å spørre i vei nå! :)
Holder den åpen i noen dager, slik at flest mulig kan spørre om det de lurer på.

Jeg svarer på det meste. Men det går såklart grenser. :)  Dette er min middag i dag. laksefilet med en stor haug brokkoli og gulrot. pga det er et lite fat ble det fullt da jeg stappet på grønnsakene. derfor ble all risen hellt over i en skål ved siden av. jeg spiste ikke opp all den risen, men det ble laget litt mye så tok likegreit alt over i en skål og fikk vasket pannen til riskokeren.

og såklart en liten dæsj ketchup tok jeg på. drikke var vann.

nå skal denne godsaken her ntes sammen med litt kesam vanilje.
og jeg laget en deilig sjokoladekrem som også blir tilbehøret til fruktsalaten. vaniljekesam med kakaopulver og sjokoladeprotein! :-)

*mobilinnlegg*
Nå har det begynt for fullt. Har merket stor oppgang av det de siste ukene. Det begynte mye med "papapapapapa" og litt "mapa" osv.. Så det vil vell si han sa pappa først. Og etterhvert kom "mam" som han da ofte ropte når han stod i senga om morgenene. Men ikke noe mere enn det liksom.

Nå roper han mamma mam mamamama " og sånn hele tiden! Ihvertfall hvis han er i lekegrinden og vil ha litt oppmerksomhet. "mamma" er det det går mest i, og jeg er jo såklart storfornøyd med lille mammagutten min! Om han syter litt og slikt er det mamma det går i! 

Utrolig gøy å høre hvor ordene blir formet etterhvert, og han nå lager forskjellige lyder og slikt. Kommer vell flere ord etterhvert!  Men jeg kan ihvertfall med sikkerhet si at lillegutt sier Mamma og pappa nå! Ikke vet jeg om han helt forstår hva han sier, men det virker slik i diverse tilfeller ihvertfall.

Sebastian sier mamma/pappa : 7 - 7 1/2 mnd :)

Når begynte ungen din å si mamma/pappa ? 
Nå er jeg ferdig med årets første handballtrening, og det føltest ganske godt å begynt på igjen. Var i relativt bedre form enn forventet, faktisk. Holdt ut og ble ikke så alt for sliten i kroppen. Er litt sår i halsen ennå, og har vært det siden forrige uke før jeg dro til Oslo, så merket det litt der.

Og så over til et annet problem som jeg ikke hadde før. Nå etter at jeg har begynt å gå tur og "trene" igjen så får jeg gnagsår som bare pokker. Var aldri plaget noe særlig med gnagsår før, men nå får jeg det av ingenting! Måtte hoppe over slutten av treningen pga gnagsår. Hvorfor i alledager er jeg plutselig blitt så plaget med dette? Skoene jeg bruker er de jeg brukte sesongen før jeg ble gravid.. Husker ikke om jeg hadde de før det også. Men de er ihvertfall brukt i en sesong uten at jeg var plaget med gnagsår. Whyyyyy? Irriterende. Får vell gjøre det til en vane å ha med meg gnagsårplaster i baggen.

I den andre foten fikk jeg noe også, vanskelig å forklare, men en slags liten smerte inne i foten. Vet ikke om skoen ble for smal så det skjedde noe der eller noe, merkelige greier. Det klarte jeg å holde ut med en stund, men ble ikke mye spurting på slutten da dette ble litt for vondt. Men men.

Vi satser på at disse dumme plagene forsvinner når jeg kommer inn i rutiner med trening igjen. Var ihvertfall godt å få trent igjen, og gleder meg allerede til neste trening! :) 

 

Eller, jeg hopper kanskje ikke. Men er ihvertfall våken, og har vert det i en time allerede. Lillegull skal nå i bhg igjen, og jeg lurer på hva jeg skal finne på når han er borte. 

Dagens frokost bestod av proteinkaffe, havregryn med mulberries og melk, og litt druer til "desært"
Senere i kveld så begynner noe jeg har ventet på i langt over et år. Endelig skal jeg få delta igjen, og endelig begynner handballsesongen, og jeg skal vere med å spille igjen! Det var en trist sesong i fjor, da jeg bare måtte sitte å se på kampene. Det var første sesongen jeg ikke spillte handball siden jeg var rundt 8-9 år! Men i dag er det pån igjen, og jeg er superklar! Og kroppen er klar til å få trent seg. Tror nok dette hjelper godt på vektnedgangen min. Lykke på jord! Haha.

 btw. Mulberries kjøpte jeg på super nature i Oslo. Minner om rosiner, og så er det jo supermat. Nam nam! :) Om dere skal til Oslo så vil jeg absolutt anbefale dere å ta en tur innom supernature :) 
De siste dagene har jeg ikke fått blogget det jeg skulle ønsket, har hatt andre ting å gjøre. Og det har vært hærlig med en liten bloggpause faktisk. 
Mandag kl. 09.30 startet lillegullet Sebastian Nicolai i barnehage. Jeg viste han kom til å stortrives der, da han ikke er sjenert eller redd for noen, smiler og er glad i alle! Og som forventet så var det null problem å ha han i barnehagen. Første dagen var både jeg og Øystein med han, satt og så på hvor han leket seg og ble kjent med de hyggelige folkene som jobber der. Dag 2 så skulle vi la han vere alene i bhg etter en liten stund, og det gikk jo helt greit det også.

For å si det sånn kunne vi lett ha latt han vere i bhg alene fra første stund. Han er så trygg og god at det var helt greit. Han hadde sovet og spist godt med mat da jeg kom for å hente han. Tror han kommer til å STORTRIVES i barnehagen.

Grunnen til at han begynner i barnehagen så tidlig, er fordi jeg skal begynne på skole etter nyttår, og derfor må jeg ha han i barnehage, men det å få barnehageplass fra nyttår av, er nok ikke så lett. Derfor måtte vi bare søke han inn nå til høsten. Og jeg er godt fornøyd med barnehagen han har kommet i. Gikk der selv da jeg var liten, og han har faktisk en av de samme barnehagetantene som jeg hadde da jeg gikk der. Så er sikker på han har det godt!

Ettersom han har vert så flink i barnehagen så tenkte jeg å kjøpe en liten gave til han.  Da vi besøkte onkel hadde han slike plastikkballer, og i barnehagen hadde de også slike, bare i sånn mindre format. Og jeg merket med en gang at dette var noe Sebastian likte! Så han har fått seg sin egen lille ball med cars motiv!


Sebastian med sin nye ball! Og gjett om han var fornøyd :D

Sebastian i Oslo på besøk med min onkel. Fikk krabbe rundt på gress for første gang! Og så ballen var kjempegøy såklart! :) 
dette er min tredje dag i Oslo, og jeg har det helt supert! skulle gjerne vært her i et par dager til så jeg rakk over eeenda flere butikker! men da hadde vell kontoen gått i minus.. Derfor er det kanskje greit at jeg reiser hjem i morgen kveld.

gullet som utforsket kofferten min! rampen :-)
ja da har jeg også klart å bli syk, det er sånn typisk at dette skal skje meg rett før jeg skal feriere litt.. er halsen som er vond og sår, og hodet er ikke helt bra det heller..

dermed ble frokosten i dag en kopp med varm melk med honning og kanel i. kjempegodt, og bra til halsen :-)

Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.ARKIV

· August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · April 2011 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet · hverdag · Konkurranse · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

hits