Da er Nelly meldt på sin 2 og 3 utstilling. Dette går over en helg, da det er 2 forskjellige klubber som arrangerer, ene lørdagen og ene søndagen. Denne gangen er Nelly meldt på i Junior klassen.  Gleder meg veldig til dette, da vi kom godt ut forrige gang.

Så på lydighetsreglene også, og tenkte å prøve meg litt i øvelsene der, og se hvordan det går, kanskje jeg melder meg på lydighet 1 også? Men jeg må komme meg på treningene til hundeklubben min, Nelly trenger mere sosialisering og trening sammen med andre hunder. Hun er kjempeflink alene i stua og på tur, men vet ikke helt når hun er sammen med andre hunder. Hun er veldig leken og sosial, så hun vil bort til absolutt alle som går forbi, og hun vil leke med alle hunder. Må få bedre kustus på henne.

Utstillingen er ikke før i slutten av april, så har god tid til å trene, men tenker jeg må begynne med en gang, slik at vi blir kjempeklare, og litt til! Vil jo at Nelly skal gjøre et godt inntrykk.

 

Bilder fra forrige utstilling, da som valpeklasse.


BIR og BIG2(den i midten er for deltagelse)Etter ringen, da vi ble BIR


Etter grupperingen, da vi ble BIG2! Stolt :)

 

Nå er jo Nelly mye større enn på bildene. Så blir noe annet tenker jeg.
I dag begynte jeg å prøve meg på et nytt lite triks med Nelly, nemmelig rull rundt! Jeg har fått henne til å rulle rundt og slikt, men det krevde en god del, og hun har nok ikke tatt poenget helt ennå. Jeg må holde henne litt fast ned mot bakken i halsbåndet, for hvis ikke reiser hun seg bare opp når jeg tar godbiten rundt over henne. Men dette skal vi nok få til tenker jeg! Men ikke helt godt når hun blir dødsfrustrert over å ikke skjønne hvordan hun skal få den hersens godbiten at hun prøver bare å ta den, gnager litt på hånden min osv. 

Ellers har vi vært på valpekurs på lørdag. Der var det først en del teori, med masse nyttig å ta med seg videre til treningen. Og deretter var det praktisk øving, med hund. Tingene vi gikk gjennom var kommandoene "KOM, SITT, BLI" Nelly kommer som regel når vi roper på henne, jeg er også trygg nok på at hun kommer slik at jeg slipper å holde henne fast i bånd, hun gikk løst når vi øvde med henne. Hun sitter jo bare vi sier sitt, uten at vi må bruke kroppspråk. Så den er godt innlært, og så viste jeg at hun er veldig flink med bli øvelsen her hjemme, men det var masse folk og masse nye lukter, så viste ikke helt hvordan dette skulle gå, men hun var kjempeflink. Ble der hun skulle og jeg fikk gjort ferdig øvelsen.

Ellers så skulle vi også sjekke tenner, og det er noe vi må øve mere på. Både sjekke tenner og å klippe klør må hun bli mye mere komfortabel med. Jeg klarer å klippe klørne på henne selv, men det er en kamp hver gang egentlig, så om hun ikke er mere rolig når vi skal klippe klør når hun blir stor, har vi et problem.

Sjekke tenner går greit til tider, det spørst i hvilket humør hun er i. Men dette må også øves inn, og jeg tenkte å øve det inn med et kommando ord.Vi skal også øve på og avansere bli øvelsen. Både med avstand, og forstyrrelser.


Husker dere dette bildet, rett etter at vi fikk Nelly. Knapt nok like høy som hjulet, rundt 5 kilo.Nå er hun stor jente! Veier rundt 21 kilo, har rundt 14 kilo igjen!

 

 
I går var den store dagen til Nelly kommet, og vi var klare for utstillingen som skulle vere her i Ørsta. For å få ut litt energi fra Nelly før vi kom frem så gikk jeg ned til utstillingsområdet, som tar ca en halvtime.

Nelly er ikke vant med så mange hunder på en plass. Hun er vant med hunder, men det var så mange at hun ble forvirret og oppspilt. Så hun dro en del i bandet og ville hilse på alle, noe de fleste andre hundeeiere ikke vil la hundene sine gjøre. 

Det regnet og var opphold om hverandre, så grusbanen var som kvikksand til tider, jeg var gjennomvåt på beina, og det var kalt. Det haglet faktisk litt da jeg gikk nedover også. 

Det var endelig vår tur, ganske snart etter at vi hadde funnet frem til hvor vi skulle vere. Jeg gikk inn i ringen, og vi skulle trave en runde, og så på tvers over banen og tilbake. Jeg var kjempeimponert over at det lille turbotrollet mitt var utrolig flink! Hun travet som hun skulle, og etterpå når dommeren skulle kjenne på kroppen og se på tenner så stod hun fint og lot dommeren kjenne og se på det hun ville. Etterpå stod hun også fint og ventet.

Nelly var den eneste rottweileren på kvalpeshowet, så det ble jo en selvfølge at hun ble BIR. Altså "best i rasen". Fikk seg en flott sløyfe for det! Og så fikk hun en mindre sløyfe for deltakelse. Og siden hun ble BIR så gikk vi videre til grupperingene, og måtte da vente en god stund, slik at alle som skulle inn i ringen og vise hunden sin ble ferdige.

I grupperingene så var det Nelly og to andre hunder, mener det var to berner sennen valper. Vi travet to runder rundt i ringen, og stilte oss deretter opp pent. De lette frem premiene, og Nelly fikk 2 plassen! Jeg er superstolt, da jeg sa til og begynne med at så lenge hun ikke kom sist så er jeg fornøyd! For jeg viste ikke helt hvordan hun kom til å oppføre seg i ringen osv. Men hun var utrolig flink, og jeg er VELDIG stolt over henne. 

Premiene hun fikk var : 1 diplom for BIR, 1 diplom for deltaget, 1 diplom for BIG2, et slags sånn teppe som er godt for henne å ligge på(holder det i hånden på ene bildet), 1 pakke sånne tann stenger(som hun stjal i natt og spiste opp ALLE...), 1 pakke med godbiter og en godbitveske. 


Druknet katt, men stolt over jenta mi! Her med teppet vi vant, pluss BIG2 diplomet :)


Etter første gang i ringen, BIR og Deltager diplomene!


BIR,Deltager,BIG2
I dag er jeg tidlig oppe. Ikke fordi jeg selv føler meg helt uthvilt. Men fordi vi fortsatt har en liten valp(som er blitt stor) som skal ha mat og lufting. Jeg tror ikke jeg kommer til å stå opp kl. 07.00 og lufte henne, slik som min kjære. Men kl. 09.00 funket jo det også. Hun hadde heller ikke tisset inne i løpet av natten hurra! Det som er godt er at jeg går hallveis ned trappen, så sier jeg at hun skal gå og tisse. Og som regel så går hun ned resten og finner seg en god plass å tisse. Så slipper jeg å følge henne overalt. Flinke bisken.

Lurer på å legge meg nedpå litt igjen. Sebastian sover fortsatt, så jeg kunne godt tenkt meg å slappe av i senga i noen minutter til før han også våkner. 

Ikke alltid like lett å vere 3 barns alenemamma. Heldigvis styrer pusen seg som regel ganske godt selv. Er for det meste ute, kommer innom for mat og kos i noen timer, så er han ute igjen. Det er de to minste som krever mest. Men dette skal jeg få til, helt fint!


Pusen er blitt tøffere og tøffere, hunden skremmer han ikke spesielt mye lenger. Og har jeg godbit i hånden(pølse) så tar han opp kampen om den mot hunden faktisk! 
Se denne, og forelsk deg i denne flotte rasen <3


Nelly gull <3
En valp skal jo trenes, til både å bli stueren og å ligge, sitte osv. Dette har jeg tatt fatt på nå som vi har fått oss lille Nelly, og det kreves tid og tolmodighet for at man skal få en lydig og snill hund.

I går begynte jeg med en ny kommando for Nelly, nemmelig BLI kommandoen. Jeg får henne til å legge seg ned ( Da det har vert ligg vi har trent på i flere dager nå) og deretter får jeg henne til å bli, selv om jeg legger fra meg en godbit litt fremfor henne. Hun ligger faktisk lenge og bare venter, helt til jeg gir henne ros og sier "ver så god" Da får hun godbiten hun har ventet på. 

Dette har jeg gjort mens jeg sitter ved siden av henne, neste steg er at jeg skal stå når jeg gir henne kommandoen, og deretter rygge unna noen steg. Det blir nok et par treningsøkter til i dag med bli kommandoen, og i morgen skal jeg begynne å avansere den litt mere, da at jeg står og rygger noen skritt. Til slutt håper jeg såklart på at hun vil kunne sitte/ligge/stå i ro, og bli der selv om jeg går ut av rommet og kommer inn igjen etter noen sekunder.

Nelly er svært lærevillig, hun forstod fort sitt og ligg øvelsene, selv om hun kan bli litt forvirret til tider. Til å begynne med rotet jeg litt, da jeg ikke viste at man kun skal trene på en kommando hver treningsøkt. Nå derimot trener jeg kun en kommando hver gang, helst 2-3 dager med samme kommandoen slik at hun forstår den godt, før jeg repeterer på andre øvelser. Og slik skal det fortsette til hun har 100% inne Sitt, ligg, bli og vekk kommandoene. Skal også trene på innkalling.

I september er det utstilling her i Ørsta, og da med en kategori som er valpeshow. Denne kategorien har jeg tenkt å melde Nelly på, og derfor er det to ting som må trenes på. Nemmelig stå kommandoen, da hun skal stå fint og la folk få sjekke både tenner, kropp, føtter og hale. Og så skal hun lære seg å gå fint ved siden av meg. Da en del av utstilling er at man småjogger i sirkel elns. Så gå fint og stå er viktige kommandoer hun skal lære seg. Håper på litt hjelp fra ørsta og volda hundeklubb når jeg skal lære henne disse tingene.

Kommer til å oppdatere på kategorien Nelly her på bloggen når jeg driver trening, utstilling osv. med henne. Og såklart når hun gjør fremskritt i forskjellige ting. Hun skal jo tross alt bli en kjempesnill og flott familiehund når hun vokser til. Så om 2 år skal dette vere en fantastisk hund. Hun er såklart fantastisk nå også, bare litt rampete og det er litt mye valpebiting på henne. 


Hærligheten vår <3
Vi har fått oss ei lita nydelig rampejente vi! Hun elsker å gnage i alt hun får tak i. det er litt slitsomt til tider, men vi får så mye igjen for det senere om vi er strenge nå.

Jeg og Nelly skal begynne og trene sammen med mange andre mennesker og hunder i Ørsta og Volda Hundeklubb. Tror det blir kjempegøy, og tror det har en positiv innvirkning på Nelly. Skal først og fremst trene på lydighet, og så tenkte jeg å prøve meg litt på agility trening etterhvert. Husker jeg prøvde meg på agility med min forrige hund, det er mange år siden, men husker hvor gøy det var!


Nelly <3


Rampejenta som elsker lester!
Lillegutt som nettopp har våknet og koser seg i vogga si, og labben til Nelly!


Fantastisk sovestilling !


Dette bildet er ikke fra i dag, men det er litt søtt da. Viktig å hilse godt på!
Nå er vi kommet til dag 2 her hjemme med Nelly. Hun er en veldig flott hund, som er utadvent, snill og leken. Hun lærer fort, og vi er godt igang med læringen av både sitt, ligg og vekk. 

Det er ganske travelt nå den første tiden, hun skal jo ut og tisse hele tiden. Hver gang etter at hun har sovet, spist, leket eller hver time skal hun ut. Dette er jo ganske ofte, så det blir en del turer ut i hagen. Jeg er også oppe en gang om natten for å få ta henne ut. Hun er ikke husren ennå, så det blir jo en del tørking av gulv etter uhellene hennes. Men det er slikt som følger med. Det var jo slik med katten vår i ganske mange uker før han nå har lært seg å si ifra og gå ut før han gjør fra seg. Og når vi først er inne på katten, så har jo han også møtt Nelly, han er absolutt ikke begeistret for det nye familiemedlemmet, men har roet seg veldig ned og jeg regner med at om en stund så er de gode venner.

Sebastian er også begeistret for Nelly, smiler og er glad når han ser henne. 


Nelly på vei hjem til Ørsta


Ikke lett å ta bilde av nelly. Hun er en energiball :)

Nå har begge gullene mine akkurat våknet, Sebastian koser seg i voggen sin og Nelly prøver å rive ihjel "kadaveret" som vi kaller det, et lekedyr.
Jeg har faktisk rukket å vaske gulvet meden begge gullene sov, så nå er stua og kjøkkenet rene og pene. Det er også viktig å vaske gulvene ofte, da man må få lukten bort slik at hunden ikke blir fristet til å gjøre fra seg på samme plass igjen. Så jeg må opp og vaske soverommet senere også, men det blir når Øystein har kommet hjem. 

Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.


ARKIV

· Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · April 2011 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet · hverdag · Konkurranse · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

hits