Hurrraaa! For lille gullet mitt som er blitt 1 år i dag! Er helt utrolig hvor fort tiden går. For nøyaktig 1 år siden lå jeg på sykehuset med store smerter. 22.05 fikk jeg min kjære i armene, og ble verdens stolteste mamma. Sebastian har begynt å gå selv, tar mange skritt alene, når han blir for ivrig så går det litt for fort og da er det godt å ha bleierumpe. Han sier mange ord som Nei, Ja, Heia, Mamma, Pappa, OJ, Hade, Der, Hæ.  Han susser, vinker, nikker og rister på hodet(som ja og nei).

Han har 6 tenner, 4 oppe og 2 nede. Og de får vi se mye, da han smiler og er somregel alltid en ordentlig god blidgutt!

I dag våknet vi i 7 tiden, Sebastian fikk sin aller første pakke i senga før vi stod opp. Det var 2 badeleker som han likte veldig godt! Han viste ikke helt at pakken skulle pakkes opp, men likte svært godt å smake på papiret. Jeg hjalp til med teipen, og når badelekene kom trillendes ut var det faktisk de som var mest spennende. Det blir nok bading med nye leker i kveld!

Jeg fikk ordnet oss, og Sebastian fikk på seg fine hvite klær. Vi dro til barnehagen, der det var luciafrokost. Vi foreldrene satt og så på de flinke barna som gikk i tog og sang så fint. Så spiste vi litt lussekatter, drakk kakao/kaffe og koste oss. Deretter dro jeg hjem og Sebastian skal få kose seg i barnehagen noen timer.


Veldig lyst når mamma bruker blitz i det halvmørke rommet.


Etter vi var ferdige med frokost og slik. Gullet med pynt i håret og hvite klær.

 

Nå har jeg slappet av litt hjemme, og er klar for å begynne på "dagens gjøremål" listen min. Som blant annet inneholder mere vasking og rydding, da jeg ikke er blitt helt ferdig ennå. Jeg skal også legge ut min og Sebastian sin Ønskeliste til jul. Og så skal jeg og Nelly gå oss en tur.
Det var forrige helg jeg så det første gangen, på besøk hos svigermor så jeg plutselig at gutten min slapp bordkanten og stod helt selv.

Etter denne gangen har han bare vist det mere og mere! Jeg er ordenrlig stolt over gutten min, og tror nok at han kommer til å ta sine første steg i nærmeste fremtid.

gullet som står helt selv i bhg!
Et barn på 9 mnd skal kunne:

-Sitte uten støtte
-Stå med støtte
-Kravle seg bortover
-Si to til tre ord (individuelt) 

 

På denne tiden lærer barnet å kravle seg fremover. Det skjer omtrent samtidig med at de kan sitte selv uten støtte. De når dermed nye ting i huset og det er viktig å sikre det FØR ulykken er ute. Holder du barnet oppreist, kan det være det setter den ene foten foran den andre og dermed gjøre sitt første vaklende forsøk på å gå.

Barnet utvikler stadig språket. De fleste kan si et par ord nå. Gjerne mamma og pappa. De gurgler mye mer en før. Man kan se de peke og ?forklare? deg ting på sitt eget språk. Sier du ?hvor er pappa? vil barnet se etter pappa.

 ♥♥♥

Sebastian Nicolai kan sitte selv, setter seg opp både på kne og vanlig helt selv, det har han gjort siden før 8 mnd. Han står med støtte, har også gjort dette veldig lenge. Reiser seg opp overalt, og går langs møbler som bord, sofa, tvbenk osv. Han hadde en sånn dra seg fremover og skubbe med ene foten teknikk istedenfor krabbing, men nå for noen dager siden har han begynt å krabbe mere og mere på alle fire. Det går seint, så ofte er det ned igjen til den andre metoden, som går veldig fort.

Han kan mamma og pappa, om jeg sier hvor er pappa? Så snur han seg mot pappaen. Han vinker tilbake når vi vinker og sier hadet. Han kan å "susse" i løse luften også. Han kan å riste på hodet for "nei".

Gutten vår er veldig tidlig ute, og står omtrent helt selv, er som oftest så vidt han holder seg til ting når han står. Han bøyer seg ned og plukker opp ting/ setter seg ned på rompa, veldig kontrollert og rolig. 

Veldig sta, og veldig mye energi er det på denne gutten, men fantastisk blid er han hele tiden uansett.

Regner med han går ganske snart.

 

*BILDER KOMMER*

Et barn på 8 mnd skal kunne:

-Holde gjenstander i begge hender samtidig


-Begynne å riste på gjenstander for å se om de lager lyd 

-Imitere hodebevegelser til andre personer

-Begynne så smått å utvikle ?pinsettgrep?

Sitte en stund uten støtte

Si mamma og/eller pappa (dette er individuelt)

Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt.

♥♥♥

Sebastian holder gjenstander med begge hender. Null problem for han. Han rister og slår gjennstander i gulvet/bordet osv og styrer voldsomt på med dem! Han imiterer at vi rister på hodet når vi sier nei, så til tider når vi spør han om noe så rister han på hodet. Dette kom da etter at vi begynte med å si nei samtidig som vi ristet på hodet. Han skal pirke borti alt, om det så er et lite støvkorn han finner på gulvet skal han prøve å plukke det opp, da med sånn pinsettgrep. Sitter uendelig uten støtte. Han sier både mamma og pappa, men det går mest i mamma.

Tenkte å la han begynne å få smake på brødskive også nå. Han får smake på det meste vi spiser, men har fortsatt sin egen mat som regel.

Han kommer seg opp i krabbestilling, men det er liten fremgang da. Men det er nesten krabbestilling når han "krabber" seg fremover og bortover og ja, overalt. Han reiser seg opp etter alt han får tak i, og han har faktisk løftet sin egen vekt, da han dro seg opp fra gulvet og hang å dingla etter en stol. Han er veldig sterk og har utrolig mye energi. Altså en kjempeblid turboball. Tror faktisk at han kommer til å gå innen kort tid. Ja, han står fint alene og holder seg såvidt med en hånd, helt selv. Og peiver og styrer med den andre hånden. Ler og koser seg, og er superstolt når han reiser seg opp og får tak i ting.

Han har 2 tenner nede som er kommet godt oppover nå.

Hadde helt glemt av fotografering, så ble tatt bilder før leggetid, med en ganske trøtt bastis.
 
Tunga er ute 90% av tiden!

Sitter <3<3

goll<3
Nå har det begynt for fullt. Har merket stor oppgang av det de siste ukene. Det begynte mye med "papapapapapa" og litt "mapa" osv.. Så det vil vell si han sa pappa først. Og etterhvert kom "mam" som han da ofte ropte når han stod i senga om morgenene. Men ikke noe mere enn det liksom.

Nå roper han mamma mam mamamama " og sånn hele tiden! Ihvertfall hvis han er i lekegrinden og vil ha litt oppmerksomhet. "mamma" er det det går mest i, og jeg er jo såklart storfornøyd med lille mammagutten min! Om han syter litt og slikt er det mamma det går i! 

Utrolig gøy å høre hvor ordene blir formet etterhvert, og han nå lager forskjellige lyder og slikt. Kommer vell flere ord etterhvert!  Men jeg kan ihvertfall med sikkerhet si at lillegutt sier Mamma og pappa nå! Ikke vet jeg om han helt forstår hva han sier, men det virker slik i diverse tilfeller ihvertfall.

Sebastian sier mamma/pappa : 7 - 7 1/2 mnd :)

Når begynte ungen din å si mamma/pappa ? 
De siste dagene har jeg ikke fått blogget det jeg skulle ønsket, har hatt andre ting å gjøre. Og det har vært hærlig med en liten bloggpause faktisk. 
Mandag kl. 09.30 startet lillegullet Sebastian Nicolai i barnehage. Jeg viste han kom til å stortrives der, da han ikke er sjenert eller redd for noen, smiler og er glad i alle! Og som forventet så var det null problem å ha han i barnehagen. Første dagen var både jeg og Øystein med han, satt og så på hvor han leket seg og ble kjent med de hyggelige folkene som jobber der. Dag 2 så skulle vi la han vere alene i bhg etter en liten stund, og det gikk jo helt greit det også.

For å si det sånn kunne vi lett ha latt han vere i bhg alene fra første stund. Han er så trygg og god at det var helt greit. Han hadde sovet og spist godt med mat da jeg kom for å hente han. Tror han kommer til å STORTRIVES i barnehagen.

Grunnen til at han begynner i barnehagen så tidlig, er fordi jeg skal begynne på skole etter nyttår, og derfor må jeg ha han i barnehage, men det å få barnehageplass fra nyttår av, er nok ikke så lett. Derfor måtte vi bare søke han inn nå til høsten. Og jeg er godt fornøyd med barnehagen han har kommet i. Gikk der selv da jeg var liten, og han har faktisk en av de samme barnehagetantene som jeg hadde da jeg gikk der. Så er sikker på han har det godt!

Ettersom han har vert så flink i barnehagen så tenkte jeg å kjøpe en liten gave til han.  Da vi besøkte onkel hadde han slike plastikkballer, og i barnehagen hadde de også slike, bare i sånn mindre format. Og jeg merket med en gang at dette var noe Sebastian likte! Så han har fått seg sin egen lille ball med cars motiv!


Sebastian med sin nye ball! Og gjett om han var fornøyd :D

Sebastian i Oslo på besøk med min onkel. Fikk krabbe rundt på gress for første gang! Og så ballen var kjempegøy såklart! :) 
Satt og tenkte at jeg må jo få tatt et bilde av den tanna som nettopp har kommet. Lette frem kameraet og tok en haug av mislykkede bilder, men så plutselig fikk jeg flere fulltreffere! Tanna viser ihvertfall ganske godt på de!

Den er ikke så stor, men hvis du ser godt etter så er den der! sylskap med er den ;)
I dag da jeg hentet Sebastian med tanta mi og familien hennes, så måtte jeg jo kjenne inni munnen til Sebastian. Det har vært ei tann som vi har kjent og sett på i noen dager nå, men den hadde ikke kommet gjennom ennå. Men i dag, da var den kommet gjennom! En spiss liten hoggtann som gjør meg livredd for og amme. Men men, han var flink i kveld og beit ihvertfall ikke en eneste gang! Men kjenner jeg er litt mere nervøs for at han skal bite nå enn før.

FØRSTE TANN : 22.07.2012

 

Nå setter han seg opp på kne, og han sitter vanlig også ganske så lenge. Han reiser seg opp etter alt mulig. han reiser seg opp på alle fire, men har ennå ikke funnet ut hvordan han skal krabbe. Men drar seg fremover og skubber godt fra med beina, så han fyker rundt som ei pil!

Gutten til mamma har blitt stor! Tiden går veldig fort.. 7 og 1/2 mnd nå snart..
I dag har jeg ikke blogget i det hele tatt. Jeg stod opp, fikk dusjet og fixet meg litt før jeg dro avsted og hentet lillegullet mitt. Er alltid like godt å se han igjen etter en stund uten han! Var på besøk hos tanta mi ei lita stund før jeg dro videre for å hente lillebroren min. Ble en stund hos besta på besøk også.

Her er noen bilder fra dagen hos besta:Jeg og kevin spilte sjakk. Jeg er hvit ;)


Det kjekkeste Sebastian vet med besta, er denne peisen. Alltid bort dit å styre!


Plutselig satt Sebastian med bokhylla og styrte. Verdens flinkeste!

Godgutten min <3

Nå har både lillebror og Sebastian for lengst lagt seg. Jeg skal til å skifte på meg å ta dagens shred før jeg legger meg jeg også. Er kommet til dag 12 nå, snart ferdig med nivå 2! Det skal bli ei "gledje" å komme seg bort fra dette nivået.


Og så har vi lillegutt som klatrer og styrer på. Etter at han begynte, så har han ikke gjort annet enn å reise seg opp og styre med alt. Her reiste han seg rett og slett opp etter voggen. Stod lenge og styrte på, helt til jeg tok han med meg for litt kveldsmat.

FLINKE GUTTEN MIN<3
Sebastian er ganske så umulig når han skal legge seg etter at han begynte å reise seg opp. Han bare vrir seg og reiser seg opp og styrer. Det ender med at jeg må sitte der inne og på en måte holde litt på han slik at han ikke klarer å snu seg over på mage. Etter en bitteliten stund roer han seg helt ned og sovner til slutt. Men som i dag ble klokken nesten 11 før han sovnet. Greit nok jeg holdt på med klær, og hver gang jeg la på plass noe i skapene så la jeg han ned i senga slik at han skulle sovne igjen. Og ikke før klokken var litt over halv 11 så tok jeg den metoden med at jeg holder litt på han.

 

Nå skal jeg gå en rask runde med Nelly, før jeg finner senga selv. Kjenner at jeg må sove! Er alt for trøtt i disse dager. Men vet at jeg skal starte med en god kopp proteinkaffi i morgen tidlig, slik at jeg har nok av energi til å holde ut dagen uten å vere zombie.

 

God natt folkens! 
I dag tidlig så våknet jeg til dette synet:

Jeg hadde jo vært sånn halveis våken tidligere når jeg hørte han styrte på litt i senga. Men da det ikke ble noe mere så sovnet jeg igjen. Og det gjorde tydeligvis han også! Men men, han få jo sove slik han vil.

Lå og slappet av i senga en liten stund, for å våkne skikkelig. Da ringte mamma og spurte om jeg ville kjøre henne til bussen om ei lita stund. Da var det bare å komme seg i dusjen, få på seg klær, ta morgenstell på Sebastian, gi Sebastian mat og deretter litt rask mat til meg før vi kom oss av gårde for å hente mamma. 

Derfor ble det ikke noe morgeninnlegg eller noen ting. Travelt med andre ord. Så dro jeg og lillebroren min som jeg nå skal passe, og Sebastian en tur på senteret, litt kafeekos og deretter dro jeg hjem, og han på besøk til en kompis. Hadde et lite besøk av bestemoren min, altså oldemoren til Sebastian som var ferdig på jobb og tok seg en tur innom. Hun hadde kjøpt han ei kjempeflott lue som måtte prøves på. Den passet godt og den var MED snorer. Noe som er utrolig viktig, da Sebastian river av seg luer som om det skulle vert pesten. 

Nå sover Sebastian etter å ha blitt god og mett på grøt. Jeg slapper av og har endelig fått tid til litt data. Og etter dette innlegget skal jeg nok sette på en serie og spise meg litt god lunsj. Må nyte stillheten mens jeg kan!

 
Sebastian har blitt litt av en teknologisk fyr. Skal trykke og utforske alle knappene som finnes overalt. Slår av og på alt mulig. Ikke lyder han når jeg ber han la det være heller. Jaja, det er vell spennende for han tenker jeg! Er bare å løfte på rompa og bære han bort derifra hele tiden. For det er dit han vil hele tiden, og han kommer seg jo overalt, så null problem å komme seg til tv'en. Heldigvis har han ikke lært seg å åpne skap og skuffer ennå.

Ser det er ps3en som er mest fristende! Woho ;) 

Store gode gutten min <3
I går trodde jeg at problemet med at Sebastian drar seg opp og over kanten på sprinkelsengen var løst ved å senke bunnen. Men den gang ei. I dag tidlig så fikk han jammen meg tak i kanten og dro seg opp. Og når det var lenger ned, så kunne han jo like greit bare reise seg opp på føttene og stå strak i senga med armene på kanten. Litt frustrert ble jeg, men han er jo utrolig flink, lille gutten min.

 

Jaja, forhåpentligvis er det en stund før han klarer å komme seg over kanten! Bunnen går jo ikke an å senke mere så..
Nå som Sebastian blir større og større, så var det på tide å bruke en ny dress til utedress. Denne er ikke ny akkurat nå, men farmoren til Sebastian strikket denne flotte dressen til han, da han fortsatt var inne i magen min.

Jeg synest den er utrolig fin, og jeg er glad for at den endelig er såpass passelig at han kan begynne å bruke den! Fortsatt litt lang i armer og ben, men det bretter jeg bare opp.

Hva synest dere om dressen?

 
Et barn på 7 måneder skal kunne:

-Sitte ved hjelp av støtte
-Gjenkjenner navnet sitt
-Klappe sitt eget speilbilde 
-?Babler? mye
-Ha lært seg betydningen av 6-8 ord

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når du holder de i stående stilling, vil de ?danse? med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempe spennende. Leker som ?borte tittei? og ?klappe søte? er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vi det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.

Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer en å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de ?leke? litt med leken og utforske den dypere en før. I denne alderen er det svært vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang de møtes. 

♥♥♥

Sebastian sitter noen sekunder alene, og sitter helt fint med støtte. Tror han gjennkjenner navnet sitt, eller så kan det jo også vere at han bare reagerer på at det er stemmen min. Uansett hvor sint og sur han er, så kommer smilet med en gang når han ser i speilbildet, og så vil han prøve og ta på den søte gutten som han titter på. Elsker å se seg i speilet med andre ord! Han babler ganske mye, er jo mest bare lyder, men begynner å bable litt babyspråk også. Er ikke helt sikker på det med at han har lært seg betydningen av 6-8 ord. Virker som at han forstår litt forskjellig ihvertfall.

Han kommer seg opp i krabbestilling, men aker seg fremover når han skal bevege seg. Kommer seg dit han vil.
Har reist seg opp i senga og etter lekekassen sin. Ruller fint begge veier også. Han er en bestemt liten fyr som vet når han ikke vil ha noe og når han vil ha noe. Han liker godt "hompetitten", "roro til fiskeskjær" og "klappe søte". Han er ikke skeptisk til fremmede, smiler og er glad til alle som vil gi han oppmerksomhet! Han kan vere litt mere alvorlig hvis han nettopp har våknet og er trøtt.
Fortsatt null tenner på sjarmøren min 


Ikke lett å få tatt bilder av han, når han VIL HA kameraet!

<3Tiden går alt for fort! Store gutten til mamma <3
Min hærlige lille gutt er ikke sånn kjempe begeistret for middag. Som regel går det ned, men han liker nok bedre grøt. Og i går når han skulle spise middag så var han ikke veldig sulten, og det resulterte i at han nektet å åpne munnen. Skulle ikke ha noe middag han. Jeg prøvde og prøvde, etter å ha fått i han litt middag, en heel del på gulvet, ansiktet og overalt så ga jeg opp middagen. Jeg prøvde å lage litt grøt, for å få i han litt ekstra siden han ikke hadde spist så mye middag. Gikk litt lettere inn, men det resulterte i enda mere gris og styr. Ble rett i dusjen etter dette måltidet! 


Som dere kan se, er det mat overalt.

Vil ikke spise! 


Hurra for Sebastian som er 7 mnd i dag! Senere kommer månedsoppdateringen med bilder. :) 
Fikk meg litt av et syn da jeg våknet i dag tidlig. Min kjære sønn som satt på kne med halve kroppen oppom sprinkelsenga. Svært interessert i mobilen min som lå og lyste(alarm) på nattbordet mitt. Tipper han lett kunne veltet utfor om han hadde prøvd litt mere. Så før han skal legge seg i kveld skal vi senke bunnen, vil absolutt ikke ha noe uhell! Det neste som skjer er vell at han står med beina i bunnen og vil ut av senga. Det var ihvertfall ikke langt ifra i dag tidlig! glad som ei sol var han også i dag tidlig. 
Var jo mørkt på rommet, så måtte bruke blits.. Blir alltid flotte ansiktsutrykk av blitsen <3

Etter at jeg hadde tatt Sebastian opp i min seng og gitt han litt frokost, så skulle jo han utforske og se alt mulig på soverommet. Jeg kunne ikke slappe av, og måtte passe på og holde han hele tiden. Han var ikke blid når teite mamma dro han tilbake til startpunktet gang på gang når han ville sjekke ut nattbordene, og sjekke hva som var utfor sengekanten. En gang holdt jeg bare fast i foten hans, og lillegutten var ikke redd nei! Han dro seg bare mere og mere utfor kanten. Han skulle ned på gulvet og se! Lurer på hvordan det hadde gått om han hadde styrt seg alene. 


Det gikk veldig sakte altså, holdt han så pass igjen at han måtte ta tak i senga og dra seg nedover, haha..


Se på meg mamma! <3


En mobil, DEN vil jeg ha <3

Ellers så reiste han seg faktisk opp etter lekekassa si i går. Men da balansen ikke holdt så lenge fallt han med et brak og deretter hyl. Men med litt trøst av pappa, som var den første til "ulykkestedet" så gikk alt fint. Forventer mange flere slike ulykker etterhvert ja. Skal bli noen blåkuler tenker jeg! 

Akkurat nå så sover Sebastian litt. Jeg sitter og slapper av og skal våkne litt mere på sofaen. En liten film på skjermen, og masse kos med pusen min som får vere inne og kose litt med meg. Gode pusen min altså! 

Senere blir det en trilletur, må få bevegd meg litt slik at jeg får litt mere energi! 
Var hjemme alene store deler av dagen i går, og siden jeg har gnagsår(buhu) så får jeg ikke gått på turer og slik. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle gjøre, men så fant jeg ut at jeg skulle snekre sammen den siste møbelen som vi har her i kasser. La Sebastian i lekegrinden ved siden av meg og satte meg ned for å montere sammen møbelen. Brukte lang tid på den dumme møbelen, og var ikke ferdig før sent på kvelden, men  det var ikke det som var hovedpoenget her. For det var nemmelig at da jeg plutselig snudde meg mot lekegrinden der Sebastian lå, så stod han i krabbestilling, altså på alle fire! Jeg fikk jo helt sjokk og ble kjempestolt av lillegutten min. Jeg fikk jo det utrolig travelt med å finne frem kamera og få tatt bilde av denne flotte hendelsen. Desverre så la han seg ned å ville ikke opp igjen når jeg stod der med kameraet fremme og klar til å ta bilde. Men fikk tatt et lite snikbilde. Som også var det eneste bildet jeg fikk tatt av det.


Hærlige bebisen min som er blitt stoor baby <3 Er vell ikke lenge til han krabber rundt som en gal nå!

Et barn på 6 mnd skal kunne:

-Holde flasken sin med begge hender 
-Bære hele kroppsvekten med føttene 
-Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt 
-Sitte stødigere med støtte

Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brystkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på små deler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene. De begynner å bli litt skeptisk til fremmede personer nå.

♥♥♥

Sebastian klarer og holde flasken sin selv og drikke av den, men han har ikke helt funnet ut av det med at man må bøye den slik at vannet/melka kommer ut. Han skal ikke annet enn å stå han here, har holdt kroppsvekten sin med føttene veldig lenge, han reiser seg også opp om han har støtte til balansen. Han klarer fint å rulle seg fra rygg til mage, og sånn ok fra mage til rygg. Han ligger aldri der jeg legger han fra meg etter en liten stund, så han kommer seg hit og dit. Sitter ganske greit med støtte. Han er en ordentlig goding som har funnet favorittlyden sin, "frøsing" eller billyder da. Så det spruter slev overalt. En ordentlig goding!

 
Tok noen bilder rett før vi la oss i går. Kom på at jeg måtte ta bilder av 6 månedersgutten min, så ble mobilbilder.
Gullgutten min er utrolig hyper og spreller og styrer hele tiden, ikke mye kosing slik som før! Jeg finner han aldri igjen der jeg la han fra meg når han skal få leke med uroen sin. 

Gode gutten min altså, kan ikke annet enn å elske han <3
Et barn på 4 mnd skal kunne:

-Løfte hodet når det ligger på mage ved hjelp av hender og armer
-Rulle fra mage til rygg
-Åpne hendene sine helt (de har vært knyttet før)
-Utforske ting med hender og munn

Barnet gurgler igjen når du prater. Det har veldig lyst å sitte og kravle, men klarer det ikke helt enda. Det griper etter leker selv og fører de med en gang til munnen. Barnet snur seg etter lyder og gurgler glad tilbake til den som snakker til det.

♥♥♥

Sebastian holder seg oppe ganske bra med hender og armer, det har han gjort en god stund! Det er også lenge siden han først rullet seg fra mage til rygg, og kan dette godt. Hendene åpner han helt, og han griper etter absolutt ALT han får tak i og stapper det i munnen. Han er en kjempeblid gutt som er ganske pratsom av seg, leker seg veldig fint alene med alle lekene sine.

Han har begynt med litt grøt, og hver eneste gang han får en skeid med grøt inn i munnen sier han "mmm!"


Mamma's lille engel <3

slevingen går over all forventning! 

Om ca en uke er jo Sebastian 4 måneder, og da tenkte jeg at vi kan like greit begynne med litt smaksprøver av grøt til han. Noe som jeg tror falt i smak. Han lagde ihvertfall ikke noen grimasjer, men gapte opp når vi prøvde å gi han av skjeen! 


Hva er dette for noe, mon tro?

Smake på er viktig, uansett hva det er!

Godt, eller ?

Namnam

Etter litt gulping og ordentlig melk fra mammsen så sovnet han godt i fanget <3 

 

 
Et barn på 3 mnd skal kunne:

-Se forskjell på ansikter
-Gripe leker som blir plassert i hendene

I 3mnd alderen liker de leker med masse farger og lyd. Likevel liker de best å titte på ansikter. De er mer aktive når du legger de på gulvet. Spreller og sparker, men er ikke klar for å rulle seg rundt helt enda. Plasserer man en leke i hånden på barnet, griper det den og fører den til munnen for å smake. Det begynner å holde hodet oppe lenger når det ligger på magen, men det er fortsatt tungt. De hviner og smiler av glede når de ser noen de liker.

♥♥♥

Om Sebastian ser forskjell på ansikter tror jeg nok, han er som oftest ekstra glad når han ser mitt ansikt og kjente ansikt. Han griper leker som blir plassert i hendene, og han griper etter leker og tar dem og drar og vifter med dem når man holder dem forran han. Han prøver å smake på diverse leker, men det er hendene som er favoritten å spise på. Han ruller seg også rundt fra mage til rygg. Han er veldig sterk i nakken, så han holder hodet oppe veldig lenge, noe han har gjort en stund. Han er utrolig aktiv når han er våken, men sover fortsatt en del på dagtid(og hele natten).
Og han smiler verdens nydeligste smil når han ser for eksempel meg eller pappaen sin<3
 


Verdens beste gull med favorittleken sin som er med han overalt, nemmelig Kvepsen hans :)

Elsker gutten min, med de nydelige mørke blå øynene sine <3
Nå skal jeg straks lete frem den fine vognen vår og gå en trilletur. Håper været holder seg fint og det ikke kommer noen haglebye mens jeg er ute. DEt har altså vert sol, regn og hagl om hverandre i hele dag.

Tenkte å vise dere en UTROLIG fin dress som Sebastian har fått strikket til seg. Det er tanta til min kjære Øystein som har strikket denne dressen, dyktig gjort altså! Den er fortsatt litt for stor så jeg må brette opp armene som dere ser. Og føttene bretter jeg ikke opp, men de er litt lange ennå.


Elsker mønsteret, og knappene passer jo perfekt! Pappaen ble ihvertfall storfornøyd når han så lastebilknappene.

Jeg har en til strikkadress til Sebastian, som farmoren hans har laget. Men den er litt større enn denne, så jeg tror jeg må vente en liten stund før den blir tatt i bruk.
I dag har jeg tatt frem alle klærne Sebastian har i str. 62, har funnet ut at selv om de er litt store ennå så kan jeg begynne å bruke dem. Og gjett om skapet hans ble fullt! Det er såvidt det er plass til alle klærne hans, og da tenker jeg på at det henger et helt stativ på tørk og der er jo en korg meg skittenklær også.. Han har for mye klær! haha..

Jeg pakket ihvertfall ut denne flotte joggedressen som han fikk til jul. Flott ikke sant? 
Måtte ta noen nærbilder av gullet mitt, han er bare helt nydelig <3
I dag har jeg fått gjort en del allerede. Jeg har lagt sammen en haug med klær og hengt opp nye for eksempel. Men det var ikke så gøy når jeg skulle sette på en ny maskin og der ikke var mere vaskepulver igjen. Butikken next!

Om jeg rekker å dra på butikken i dag, og om jeg da rekker apoteket før det stenger, så skal jeg kjøpe slike poser/kopper som man kan pumpe melk i og fryse ned. Jeg har funnet ut at om jeg skal holde ut i russetiden så kan jeg ikke sitte å pumpe meg hver eneste dag i 17 dager. Det går ikke! 

Derfor skal jeg begynne å pumpe meg nå i nermeste tid, da skal jeg pumpe ihvertfall en pose/kopp hver dag som skal fysest ned. Dermed kommer jeg til å ha mye melk som han kan få på flaske, når mai mnd kommer!

Det er jo også ganske greit med nedfryst om vi trenger barnevakt i noen timer, og da trenger jeg ikke og sette meg ned å pumpe meg i en time(ihvertfall, om ikke lenger).

Gutten min tar flaske, så det er ingen problemer der, heldigvis. Men i forhold til at han spiste mellom 60-80 ml før så har han kommet opp i ihvertfall 100ml nå, og enda mere. Så nå blir det storpumping fremover!


Beste gutten i verden som snart er 3 mnd!! <3
(blogg.no er klikk så innlegget vil ikke midtstille seg.. )
Et barn på 2 mnd skal kunne:
 
-Holde hodet rett
-Gurgle for å kommunisere
-Kjenne igjen foreldrenes stemme
-Bevege beina i sirkelbevegelse
Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket.
♥♥♥
Sebastian kan alle de fire tingene som er listet opp. Men han kan i tillegg holde hodet oppe selv, som det står i teksten han skal vere for svak for. Hendene hans har begynt å åpne seg litt også. Han smiler som en sol hele tiden og er flink til å følge både mennesker og objekter med blikket. 
Og når han er 2 måneder må vi jo ta MASSE bilder av gullet<3

Se så flink jeg er til å holde hodet mitt oppe!


Smil til kamera!


Og nå skal jeg vie hvor flink jeg er til å rulle rundt! Strever litt på bilde nr2 men det går til slutt!


Mamma og Sebastian <3

Tittei her er jeg!


<3
Litt tidligere i dag, når jeg og lillegullet stod opp så bestemte vi oss for å ta en dusj, eller jeg bestemte det da men. Han har ikke noe imot vann, så det er viktig at han får dusjet og badet seg så ofte at han blir godt vant med det.  Etter dusjen skulle jeg smøre han inn med babyolje, siden jeg synest han er litt tørr i huden. Snudde han over på mage og tørket  av litt vann før jeg begynte å smøre han. Han lå jo og makket som vanlig, men plutselig så trillet han rundt. Ikke helt men han lå på siden. Kanten på stellematten stoppet han fra å rulle helt rundt. Jeg ble jo ordentlig glad, men måtte vere tolmodig å smøre han ferdig med babyolje, la det trekke inn litt, og så få på han klær.

Da vi var ferdig påkledd så var jeg så spent på om det bare var tilfeldighet / ubevist eller om han virkelig ville rulle rundt bevist. Jeg la han i senga på magen, og der kunne man tydelig se at han bevist vred seg og makket seg rundt på rygg! Dette gjentok seg ei 2-3 ganger i sengen før vi gikk ned på stua. Der la jeg han på et teppe, og det samme skjedde etter en liten stund! Flinke gutten min altså!! 

Man kan se det er bevist, måten han begynner bevegelsen før han triller rundt, og det at hvis hodet er litt for langt bakover så makker han veldig siden han ikke kommer seg helt rundt med en gang da. sparker og vrir seg til han ligger helt på rygg. Og blikket hans, det er også veldig avslørende. Han begynner å rulle, så setter han opp et sånt forventningsfullt blikk på en måte. 

Sebastian Nicolai er 6 uker og 6 dager i dag. Jeg har sett litt rundt på nettet, og funnet ut at han er ganske tidlig ute med å rulle fra mage til rygg. Men så har jo jeg ligget på gulvet og styrt på med han, lagt hånden hvor den skal vere og vist han flere ganger hvordan man skal gjøre det.

Jeg må bare få utrykke meg over hvor stolt jeg er over gutten min, alt går så fort. Det varmer ogdentlig i mammahjertet når gutten min klarer nye ting, eller når han ligger der og gir meg store gode smil <3
STOLT MAMMA! 

 

Når rullet barnet ditt over fra mage til rygg / rygg til mage første gang? 
Lillegutten min er superglad <3

Dårlig mobilkamera ja..
Et barn på 1 mnd skal kunne:

-Løfte hodet litt
-Respondere til lyder
-Se på ansikt 

♥♥♥

Gutten min holder hodet kjempelenge og er utrolig sterk i nakken, det har han vert lenge og blir bare sterkere for hver dag som går! Han reagerer jo på forskjellige lyder som jeg lager og når jeg snakker til han. Han fester blikket på ansikter og studerer, men til tider kan dette bli slitsomt så øynene går i alle retninger, søten <3


Tatt 13.01.12 - da sebastian var 1 måned

(treig oppdatering, men glemte helt av det)
I dag klokken 22.05 er gutten min hele 3 uker gammel!
Tiden går så alt for fort synest jeg, tiden kunne gjerne ha gått treigere for min del.

 

 

Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.


ARKIV

· Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · April 2011 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010 · Mai 2010 · April 2010


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet · hverdag · Konkurranse · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

hits