Eg har nå kommet i gang med en ny runde med 30 day shred. Dette er korte, intensive og effektive økter på 30 minutter. Eg har fullført 2 / 30 økter. Og skal til på min tredje i dag. Kjenner gangsperren i rompe/lår og vet at dette virker! I tillegg har jeg lastet ned en app på telefonen, slik at jeg sjekker inntaket mitt av mat. Jeg spiser jo nok, men passer på at jeg får i meg nok protein, og riktig mengde karbohydrater og fett. Og så har jeg jo et kaloriunderskudd da. Men appen "lifesum" er ganske grei. Og jeg bruker den hver dag nå.

Nei, jeg holder ikkje noen streng diett, jeg spiser det jeg vil. Men passer bare bedre på porsjonene, noe jeg enkelt klarer ved å veie maten og sjekke innholdet av kalorier, protein, fett og karbohydrater. Med å ha kontroll over dette er jeg også mere obs på hvilken mat jeg velger å putte i munnen. Jeg velger meir proteinrik mat.

Håper på at når jeg er ferdig med 30 day shred, så er jeg kommet et godt stykke på veien, og er klar for nytt treningsopplegg. Og at vekten viser et mindre tall, og målbandet har mindre omkrets. :)

Var på tur til Indrehovdeåsen i går kveld. Sammen med Marilena, hunden hennes Storm, Sebastian og Nelly. Kjempekjekk tur, og Sebastian gikk hele veien sjølv :) Stor stas synst han også det var at han måtte bruke hodelykt for å lyse veien, da det ble ganske mørkt etterhvert.

Var hjemme igjen litt før 8, som passet fint da han sovnet med en gang :)
Da har jeg prøvd meg på treningsprogrammet til shape up. Og det blir nok å fortsette med dette utmåneden ihvertfall. 2 ganger i uka skal jeg trene ihvertfall, og muligens en økt lørdag/søndag om jeg klarer det.

Øvelsene jeg gjorde idag var:

Frontbøy med kettlebell og strikk rundt leggene.
Smale armhevinger på knærne (tyngre enn vanlige ja.. )
Facepulls med slynge
En arms roing med slynge
Utfall med kettlebell som ekstra vekt
Strakemarkløft med stang

Slyngeøvelsene var tunge, mye tyngre enn jeg trodde, måtte justere ned på vanskelighetsgraden fra det som stod i beskrivelsen, men får satse på at sterkere armer og mindre kilo å dra på hjelper på disse øvelsene etterhvert. Samme med armhevingene.

Jeg avsluttet med å ro 2000meter på romaskin. Merker jeg må øve på teknikk der ja, men skrev ned hvor lang tid jeg brukte, og håper på å korte ned tiden etterhvert som teknikk, styrke og utholdenhet bedres.

På treningen idag brente jeg av 633 kalorier. Dette er medregnet ca 10 minutt gange fra min mor og hjem etter trening. Brukte ca 57 minutter på treningssenteret. Men blir nok flere sett og mere intensivt etterhvert som teknikken sitter bedre i øvelsene.

Gj. Puls husker ikke nå, men skal finne det frem til imorgen. :)

I dag laget min kjære, flinke mann mat. På menyen idag stod det kylling med fullkornspasta, pesto og cherrytomat.

Jeg var jo så heldig å få spise ferdiglaget mat når jeg kom rett fra trening :)

Ja pastaen lå vist litt lenge i vann før jeg kom hjem( min kjære spiste vanlig pasta når han og sebastian spiste middag før) så den var litt vassen, men det gikk fint! Var ihvertfall veldig godt, og mett ble jeg!

Drikkeflasken med vann i er kjøpt på Ebay, og jeg er godt fornøyd med den. :)

I morgen er det jobb, jobb og mere jobb hele dagen frem til klokken 7 om kvelden, så handballtrening. Min kjære skal lage middag imorgen også, lucky me!!
Jeg har vært på gruppetimer før, men det er veldig lenge siden. Men idag dro jeg på basisball, noe jeg aldri har prøvd før. Et kult konsept, der en gjør mye forskjellige øvelser med en slik ball. Jeg er gåen i kroppen etter denne timen på 50 minutter. Etter timen var det noen minutter til jeg skulle  bli hentet så jeg gikk i greit tempo på tredemøllen i 10 minutter, som vat hardt nok for en sliten kropp.

Jeg hadde pulsklokken på, og på femti minutter basisball og ca 10 minutter gange på tredemøllen etterpå ble resultatet 585 kalorier brent og en gjennomsnittspuls på 164♥

Jeg er godt fornøyd med at jeg fikk til en god treningsøkt på en søndag, og fornøyd med å ha kommet meg på en gruppetime. Jeg kommer absolutt til å dra på basisball igjen!

Jeg trener på Aktiv trening i Ørsta.

Nå skal familien snart på middag til pappa, og i tillegg skal vi prøve å bytte skjerm på min knuste telefon. Den knuste rett før jul, og jeg har faktisk gått uten telefon til nå. Både deilig å slippe den, samtidig frustrerende å ikke få tak i folk.

Jeg er jo en ebay shopper, og bestilte ny skjerm derfra. Gornøyd da skjermkittet kom før tidligst forventet leveringsdato, som var 6 januar, og i går lå det i postkassen min.

Er folk interesserte i at jeg legger ut mine ebay kjøp på bloggen? :)

Senere ikveld blir det en tur med hunden, for deretter å legge meg tidlig. Har nemmelig bestemt meg for at mandag er dagen jeg skal opp før jobb å gå tur med hunden. Så vekkerklokka skal stilles på 06.00 og jeg SKAL opp og få forbrent litt før jobb. Og hunden får det bedre såklart.

Imorgen er også den store handledagen og begynnelsen på planlagte måltider, dette blir spennende! Om det blir noen velykkede middager legger jeg de ut her. :)
Har kommet igang med ny runde 30 day shred. I dag er det dag 19, og jeg ligger i senga med null energi.
Helst kunne jeg bare lukket øynene å sovet i noen timer. Men shreden skal gjørest. Og jeg skal også ut å jogge med hunden. Det er nå det mentale, og viljestyrken slår til. Kroppen vil ikke, men jeg vil! Følelsen etter trening fullført er alt for god til å droppe.

Meg og han nydelige i baksetet! <3
Jeg er ferdig, nesten. Jeg blir nok aldri ferdig og klar for i morgen, da er det framføring av særemnet mitt. Jeg burde vell heller gått gjennom det en gang til istedenfor å skrive på bloggen. Men jeg trenger en pause, klarne hodet litt, sove i en del timer.

Framføringen skal skje i morgen, og jeg gruer meg. Liker absolutt ikke å skulle stå forran en folkemengde og prate, men det må gjøres, og jeg håper bare jeg klarer å slappe av nok til at jeg prater uten hakk og "æææ" "øøøø". Vi får krysse fingrene, men jeg tror nok det vil komme etpar "æææøøøhmm" likevel.

Enannen ting er at jeg gleder meg til å bli ferdig med særemne, slik at jeg kan begynne for fullt på neste prosjekt, nemmelig historisk person. Det er jo da en annen stor oppgave, som teller ganske mye i historie. Jeg er dødsglad jeg hverken har økonomi eller naturfag nå, det hadde vært utrolig mye mere å tenke på. Jeg har nok med mine 3 fag atm.

 

I dag regnet det og sluddet og haglet og snøvet det. Jada alt sammen, om hverandre. Men det stoppet ikke meg nei. Gikk en timestur med Nelly, selv om det fristet å snu da det haglet meg rett i trynet en stund. Deilig å tenke på at jeg har fått gått meg en tur i dag, selv om været suger. Jeg har jo også vært på styrketrening, og funnet ut at dips var gøy. Jada jada, assisted dips da, men jeg likte det. Det var en øvelse jeg grudde meg en del til faktisk. 460 kalorier fra gåturen, og 467 kalorier fra styrketreningen. Må vere litt feil der, eller så er det fordi jeg går virkelig på når jeg går på tur, holder pulsen oppe lenge. Og under styrketrening så blir det jo litt pauser hvor pulsen synker. Jada spekulasjoner. Ihvertfall 927 kalorier som ble forbrent i dag da. Liker det!

I morgen er det 1 mars, og jeg håper målet mitt på vekta er nådd, jeg tror faktisk jeg har nådd det, da jeg ser fremgang på meg selv. Spesielt etter at jeg begynte med godtestreiken, som jeg holder meg til ennå. Den varer til slutten av mars. Må jo kunne innta litt påskegodis(PÅSKEEGG naaaam!)

Satser på ihvertfall -1 kg til før påsken, helst flere.

 


Sånn så buksa mi ut av å løpe inn i bhg og ut igjen. Kan dere tenke dere hvordan håret og trynet så ut! Haha, tror det regnet og blåste litt.
Nå sitter jeg som sydd fast i gostolen vår. Planen var egentlig å gå en tur mens lillegutt og mannen tok seg en "middagskvil" men kjenner det godt at jeg ikke har sovet optimalt i natt. Føttene har sovnet og jeg har null krefter til å komme meg opp fra stolen. Kanskje er det beste bare å slappe av i dag. Øynene vil ihvertfall heller ikke jobbe noe særlig lenger, trenger hvile de også.

Jeg VIL jo egentlig ut på tur, det er tross alt sol ute. Ja, vi har faktisk sol av og til vi også. Trodde jeg skulle få sånn energikick av å se sola jeg. Men ikke i dag desverre.. Jeg må komme meg opp og få gått en tur, bare en liten en.. Halvtime er perfekt, siden lillegutt skal vekkes innen kl 5. Hvis ikke får jeg problemer når han skal legge seg for natta.

Maten går btw, fortsatt fint. Har ikke sprukket ennå. Noe jeg absolutt ikke har planer om å gjøre heller! Bortsett fra i morgen. Selskaper er unntaket, og jeg skal nyte litt kake i selskapet til en godgutt som skal feire 4 år. Men skal ikke hive i meg, bare litt. Skal ihvertfall prøve, haha.

Tenker jeg tar vekta på onsdag, lurer på om jeg har nådd det ene delmålet mitt da. Satser på det! Så kan jeg feire litt, og lage meg et nytt delmål. Jeg har ihvertfall et mål som skal vere i boks til mars, og så har jeg et annet mål som også skal i boksen innen slutten av mars.

Og nå som jeg har sittet her og skrevet så ble ihvertfall hodet litt klarere, selv om kroppen sover ennå så føler jeg at det skal bli tur, jeg SKAL. Da er det bare å legge fra seg dataen og få på seg turklær!
Har vært flink til å trene i det siste, og har hatt noen harde øvelser på triceps. Ble meget stolt over meg selv da jeg kom opp til mamma for å dusje( nei vi har fortsatt ikke vann). For jeg må jo titt og ofte sjekke om det er kommet noen resultater. Og denne gangen ble jeg positivt overasket. Når jeg strammet armene viser det en slags strek bak på armene, eller sånn at man ser at der er litt muskler da! Kanskje jeg legger ut bilde? Vi får se. Jeg ble ihvertfall kjempeglad! Ellers så har magen min krympet, endelig begynner jeg å nerme meg mere den flate magen jeg hadde før. Men skal ha bort flere cm, og stramme meg godt opp.

Vekten har også minket med 1 kg til. Har satt meg et lite mål som jeg håper jeg når til mars. det er på 2 kg til. Da når jeg et at delmålene mine som er viktig for meg!

 

BTW. Her er noe av det jeg fikk i iherb pakken min! Stressende dag som jeg har så kommer dette litt vel seint.


Sjokolade protein
GoLean frokostblanding
Eplebarer fra Atkins
Skin detox yogi te
Fikk også med en nyttig linjal, som jeg faktisk bruker på skolen nå.

Frokostblandingen og barene er nsten spist opp. Altså = MEGET GODT

Fikk også en pakke til, som jeg skal ta bilde av og få lagt ut. 
Nå er jeg akkurat ferdig med dagens trening. Ble en tidlig styrkeøkt, noe jeg elsker for da er jeg ferdig med trening, har mere energi og mange timer igjen av dagen!

Kom hjem og blandet sammen min flotte milkshake som består av melk, kakaopulver(raw), sjokoladeprotein og en fryst banan. namnamm!

koser meg med den nå før jeg skal samle sammen klær og komme meg til et sted å dusje. Har vell ikke fortalt det før men vannet er fryst hos oss, har ikke hatt vann på over 3 dager nå. Plutselig merker man hvor avhengig man er av vann.

senere legger jeg ut hva jeg fikk fra iherb pakkene. Ja pakkene, for jeg fikk min andre pakke i posten i dag!

love it!
Jeg er sykt trøtt i dag. For lite søvn er et stort problem for meg tror jeg. Har jo søvnsyndrom eller hva jeg skal kalle det, så søvn er noe jeg sliter en del med i hverdagen. DSPS er syndromet.

Var nesten så jeg forsov meg i dag, men rakk det faktisk akkurat. Nå har jeg enda engang 3 timer fri. Tror tirsdag og fredag blir mine favorittdager. Det er faktisk en positiv ting med disse fritimene. Jeg skal få gjort alt av lekser og slikt på skolen, så slipper jeg å tenke på dette hjemme. For når jeg er hjemme har jeg faktisk endel andre ting å gjøre. 

Er ferdig rundt 2, da skal jeg som vanlig hjem og gå tur med hunden. Vi får se om jeg kvikner til etter litt kaffe, kanskje det blir fjelltur istedenfor bare å gå en runde. Om jeg orker. Skal også på trening senere, nytt program og jeg skal teste max i benkpress! Spennende å se hvor mye jeg klarer. Trente på 30 kg nå sist gang på 4x6.

Så skal jeg en tur til mamma å ta målene mine, er ganske sikker på at jeg har krympa inn litt. Vet ikke hvor mye, men jeg bør ha gått inn litt i cm, håper på det, da jeg ikke hadde noen problemer med å få på meg en topp i S på butikken.

 Fant meg en ny fin sang i dag.
Eyes on Fire - Blue Foundation

musicnodes
Listen and like. 
Jeg var ferdig på skolen klokka 11, og dro da hjem for å få inn en tur med hunden før jeg skulle på jobb. Nå er jeg ferdig med turen, og slapper av litt før jeg skal på jobb.

Jeg har hatt det problemet med at hvis jeg begynner å jogge, så blir hunden uskikkelig på den måten at hun løper forran meg, stopper opp og hopper og biter etter båndet og litt da etter meg for å få stoppet meg. Derfor har det vært umulig for meg å jogge før, men jeg tenkte at jeg kan da ikke bare gi opp. Og hun er nå mye flinkere, dvs det er av og til hun begynner å bite etter båndet. Men da gir jeg henne bare "nei" lyden og skubber henne ned. Da gir hun seg og løper forran og ved siden av meg et stykke. Så i dag fikk jeg faktisk lagt inn litt jogging på turen! Er så glad, føler det er mye bedre å få jogget enn å bare gå fort.  Så fremover blir det nok mere jogging. Hunden får jo også opp pulsen litt mere også, så godt for både meg og henne!

Nå må jeg gjøre meg klar for å dra på jobb, så blir det handball senere i kveld. 

 
Nå er jeg akkurat kommet hjem fra en halvtimes gåtur med vofsen, merker jeg har satt opp tempoet og får opp pulsen en del mere enn hva jeg gjorde før. Lå på 155 i gjennomsnitt og høyeste var på 180. Jeg er fornøyd med det. Må jo stoppe når hunden skal tisse og slikt, kan ikke bare dra henne med meg. Så blir en del stopp på veien som får pulsen ned litt. Btw, 287 Kalorier forbrent også. Love it.

Ellers har jeg også hatt en time med gym i dag. "chachacha" får opp pulsen, deretter rugby som også har løping og slikt. En løype hvor vi skulle hoppe over benker med beina samlet og litt spurting gjorde også susen. Så var det avslapping med badminton til slutt. Godt med den gratis ekstra treningen, god start på uka!

Før jeg gikk på tur med Nelly så spiste jeg frokost (etter skolen). Jeg laget meg havregrøt med proteinpulver. Godt og sunt! 

Havregrøt:

Vann
Havregryn
Stevia
Salt
Kanel
Proteinpulver
Fiberhusk

Hvor mye du skal bruke avhenger av hvor stor porsjon du lager, jeg tar vann og havregryn på øyemål ca. Noen klyper salt, en dæsj stevia og masse kanel. 1 ts fiberhusk og en scoop proteinpulver(1 måleskje som følger med boksen).

Enkle ingredienser. Proteinpulver, fiberhusk og stevia har jeg kjøpt på iherb.com. Som jeg kjenner jeg må besøke en tur når lønna kommer, trenger mere proteinpulver og diverse andre ting. Iherb er en FANTASTISK side,bare så dere vet det.

Er så deilig å tenke på at klokka ikke engang er 12, og jeg er ferdig med 2 aktiviteter som forbrenner kalorier, hadet bra fett og store tall på vekta. Slank og fin her kommer jeg!

Jeg er ennå dødsfornøyd med pulsklokka mi, den gir meg så utrolig mye mere motivasjon! Anbefaler alle som vil komme igang med trening å skaffe seg en.

Er ikke mye bilder for tiden. Kan godt ta bilde og legge ut, men blir bare masse bilder av meg som trener.  Eller, her får dere et bilde fra i går, gode Nelly jenta mi på tur. 

 
I dag så sov jeg ganske lenge, satt jo oppe til langt på natt og spilte cod da. tiden flyr når man har det gøy, ikke sant?

ett av mine mål for 2013 er å ta bedre vare på meg selv, så jeg har bestemt meg for at håret mitt skal prioriteres mye mere. minimum en hårkur i uka, og den tok jeg i dag. håret blir så glatt og fint. 

Vi ryddet også en del hjemme, bestemte meg for at i morra skal jula pakkes bort. skulle ønske jula varte lenger, den er så koselig med all pynten og lysene. Til neste år så skal jeg gå inn i jula som en ganske forandret person, ihvertfall kroppen.

Jeg fikk også gått en times sammenhengende tur med Nelly, godt å komme seg ut å lufte seg. ett av mine andre mål, minimum en tur om dagen, på ca en halvtime minst. 

Etter både rydding og tur så dro jeg og Merete på treningsenteret. En hærlig måte å avslutte uka på, glemte såklart pulsklokka mi hjemme, men den blir med neste gang, garantert!

i morgen er det skole ijen, gym og mere gym. og så ferdig, men en forandring er at jeg nå skal på skole hver dag frem til sommeren igjen. fokus skal vere på topp og det skal karakterene også.

Etter skole blir det tur med vofsen og deretter jobb. og så handballtrening etter jobb. Og vips så var dagen over. men men, slik er livet.Det er utrolig hvor avhengig man er av at mobilen skal virke til en hver tid. Og i dag sviktet den meg totalt. Skulle opp 08.45. Ble ringt av jobben litt over klokka 10. Hvor var jeg ? Vell, jeg lå fortsatt og sov, og alarmen hadde ikke laget en lyd. Full fart opp og komme seg på jobb i en fei. Hater å forsove meg, og stresset det fører med seg.

Dermed ble det ikke noen tur på hunden, slik jeg hadde planlagt. 

Etter jobb dro jeg hjem og skiftet, ble hentet av Merete for vi skulle sta og trene på senteret. Vi har aldri trent på senteret på lørdager før, og viste såklart ikke at det faktisk stengte 18.00! Veldig gøy for oss som var helt klar for å løfte litt vekter. Men vi fant ut at vi kunne ikke bare dra hjem og legge oss på sofaen, vi skulle jo trene og hadde satt av tid til det. Dermed dro vi hjem til meg, hentet vofsen og gikk oss en tur istedenfor. Utrolig deilig, og forfriskende ikke minst! Tror også at Nelly satte pris på en kveldstur. 

Kom hjem til biffmiddag som min kjære hadde laget. Nam! 

Nå sitter jeg her i en blå kosedress og slapper av, får se om det blir litt, ja bare litt godis på meg. Har litt potetgull og sjokolade her hjemme, men skal prøve å holde meg i skinnet og bare ta litt. Tross alt lørdag? Haha.
GOD HELG
hadde jobb i dag, men det stoppet meg ikke fra en tur med vofsen først. Såklart var min kjære pulsklokke sammen med oss. ble en rask tur på 19 minutter, og 230 kalorier forbrent.  182 i maxpuls og 143 i gjennomsnitt. gøy å ha mange fakta å se på. Det regnet flrresten helt forferdelig, så det stinket våt hund når vi kom hjem. bra jeg hadde på meg regnjakke.

Skal straks gå en tur til. kveldstur før jeg finner senga mi. skal på jobb igjen i morgen så trenger all den søvnen jeg kan få. 

drikker også mye vann for tiden, noe som er superviktig for kroppen.

har ennå gangsperre, værre enn i går. så jeg føler jeg ser helt merkelig ut når jeg går. og det er ordentlig vondt å bøye knærne, sette seg ned og til og med å gå. gøy?nei.

min kjære sitter med dataen og spiller flightsimulator, så jeg blogger fra min nye samsung tab. jeg elsker å ha nettbrett, men det er fortsatt bedre å skrive lange innlegg på data. så beklager for eventuelle skrivefeil. 
I dag kjøpte jeg DENNE klokken. Altså Garmin Forerunner 210, som er en pulsklokke. Jeg valgte denne da vi har den på jobb, og jeg enkelt fikk tak i den da. Etter å ha laddet den opp og konfigurert den så var det tid for å prøve den ut. Jeg registrerte meg også på garmin connect, så om noen andre har garmin connect så legg meg gjerne til! Navnet er  : Chellie93

Klokken er veldig enkel i bruk, og jeg fant fort ut hvordan jeg bruker den. Nå er jeg klar for mere trening, da det er en stor motivasjonsfaktor det med å forbedre resultatene sine fra gang til gang. Denne gangen ble det 284 kalorier forbrent. En helt grei liten tur som jeg brukte 23 minutter på. gjennomsnittspulsen var på 129 og max på 159. Altså ingen slitsom tur, men med en hund som skal stoppe og snuse overalt, så er det ikke alltid like lett å gå så fort. 

By the way så har jeg fortsatt vondt i lårene mine. Fortsatt sliten i føttene, og å bøye meg ned, gå trapper og slikt er ikke painless. Men for og si det slik, så ELSKER jeg det. Jeg kjenner at jeg har trent og det har fått en effekt. Gleder meg til mere trening i morgen, og mest av alt, benkpress igjen, som er en av mine favoritter.

I morgen skal jeg stå tidlig opp, få lillegutt i bhg, og gå en lang tur med hunden. Og derette skal jeg på jobb igjen. 

Liker klokka meget godt!

Garmin Forerunner 210, pulsklokke med GPS
Nå er vi kommet til 2013, og dette skal virkelig bli mitt år. Jeg er klar, jeg har målene klare, og er motivert for at jeg skal kunne stå og se på fyrverkeri natt til 2014, og vite at mine mål er nådd.

Tenkte å liste opp noen av mine mål, slik at jeg både har det klart skriftelig, og at jeg har publisert det offentlig, og dermed er litt mere bundet til og faktisk stå på og klare alle målene mine.

Ett mål som er veldig viktig for meg, er skolen. Jeg har satt meg et mål om bra karakterer nå til sommeren, og jeg vet at jeg klarer disse fagene, bare jeg faktisk gjør det jeg skal og studerer. Siden jeg har "klisterhjerne" når det kommer til pugging, har jeg kommet meg lett gjennom skolen med bra karakterer selv om jeg har vært lat. Så jeg vet at om jeg står på litt, så vil jeg kunne heve karakterene noen hakk. 

Et annet mål er at jeg skal bli flinkere med husarbeid. Som da blir at huset skal vere mye renere og ryddigere, slik at vi slipper storrydding 1 gang i uka. Da blir det litt hver dag. Dette trenger jeg da mere energi til, som da leder over til et annet mål som er mere energi i hverdagen.

Mere energi i hverdagen vil jeg få av å trene regelmessig, og forandre kostholdet mit ytterligere til det bedre. Altså mitt tredje mål er at kostholdet skal bli bedre, og jeg skal lære meg og spise sunnere.

Mitt fjerde mål er at jeg skal nå min målvekt, som jeg ikke har klart ennå. Etter graviditet så sitter ennå mange kilo igjen. Jeg står fast på et sted, og jeg klarer ikke og knekke koden til hvordan jeg får vekten til og gå nedover igjen. Dette henger nok i lite energi og dårlig kosthold. Noe som skal endres nå i 2013.

Altså:

-Bra karakterer
-Ryddig og rent hjemme
-Spise sunnere og trene regelmessig(og mere)
-Nå målvekten min

Et annet lite mål er og finne ut hva jeg skal gjøre til høsten, jeg har flere valg som jeg må se gjennom og bestemme meg for ett endelig et. Om det enten blir lærling eller høyskole, eller bare jobbing. Vi får se, men slik det ser ut nå, så har jeg ikke peiling, rett og slett.

I dag har jeg vært på jobb, og etter det var jeg på styrketrening, det var lenge siden sist, da jeg har ligget syk og svak siden før jul. Og nå er jeg igang igjen. Føttene verker etter knebøyene og trapper er en stor utfordring akkurat nå. Men samtidig som det verker, så er det fantatisk deilig. Jeg elsker å kjenne at kroppen har jobbet, kalorier forbrent.

Jeg har funnet en pulsklokke som skal kjøpes inn, og jeg tenkte at jogging skal bli min nye favorittsport. Eller, på 2 plass etter handball da. Skal starte på et nybegynnerprogram for jogging, da jeg ikke har jogget noe særlig før.

HEIA MEG

 
treningen går som det suser. Ble ferdig med nybegynner programmet i løpet av oktober, og er nå 2 treningsøkter ut i mitt andre program. I dette programmet er det benkpress, noe jeg gledet meg ril å teste ut. Er fortsatt motivert til treningen, men har forstått at jeg må fokusere mere på kostholdet. noen som har tips til hvordan jeg klarer og få mere kunnskap og deretter få orden på et ikke så bra kosthold?

baseøvelsene så langt:

knebøy: 37,5 kg
markløft: 50 kg
benkpress: 25 kg

satser på at benkpress blir mye høyere, da dette var første gang jeg prøvde det, og klarte 25 he
lt greit. prøvde å fokusere på teknikk.

som sagt går treningen supert, men trenger hjelp når det kommer til kosthold...
i dag har jeg planer omtrent hele dagen. det begynte med skolei to timer fra 08.10 så gikk jeg tur med Nelly når jeg kom hjem. hun var et mareritt på denne turen, mrs umulig.

nå skal jeg bare fixe meg og komme meg på jobb. er klar for nye timer med kjekke folk.

så er det trening som avslutter dagen min, denne gangen handball. vi i Ørsta har vært så heldige at vi har fått nytt gulv i hallen vår. Nemmelig gulvet fra OL i London! gulvet der handballjentene tok gullet atter en gang! Gleder meg veldig! :-)
Det har vært hektiske dager, så jeg har ikke hatt tid til å trene Nelly så mye som jeg har ønsket. Men jeg må si at gode jenta mi lærer utrolig fort, og etter denne kveldens treningøkt har hun forstått rull rundt. Gjett om jeg er stolt da! Neste økt med valpekurset er neste tirsdag, og jeg tenker jeg må vere veldig flink med treningen fremover på de andre tingene vi skulle trene på. Har konsentrert meg mye om rull rundt kommandoen de siste gangene, men det blir mindre av den nå, og jeg skal nå rette fokuset mot "vise tenner", "på plass" og "bli" kommandoen. Hun kan egentlig bli, men den skal styrkes veldig mye bedre. Jeg kan nå si bli til henne, og hun blir mens jeg går bakover, snur meg noen runder rundt og jeg kan gå fort ut og inn av rommet. Men hun vil gjerne reise seg og følge etter om jeg går rundt henne, så det blir mere på den at hun skal bli der jeg har kommandert henne til å bli, uansett hva jeg gjør. Både sittende, og liggende.
Ellers er det også ny treningsøkt med styrke i morgen, jeg gleder meg kjempemye må jeg si! Skulle gjerne trent hver eneste dag, men tror det er best slik vi har gjort det til nå, med en dag pause imellom. Det å ha en plan, og at jeg har skrevet ned kiloene jeg løfter osv gir meg så utrolig mye motivasjon til at neste gang SKAL jeg klare litt tungere, eller mere. GØY! En klar favoritt er faktisk markløft. Første gangen så var det teknikk som skulle læres inn, og det holder jeg egentlig på å forbedre ennå, viktig at det sitter perfekt med teknikken! Derfor begynte jeg første timen med 30 kg, på stanga. Og økte med 5 kilo sist gang. Håper jeg kommer meg mye høyere opp når jeg er ferdig med programmet jeg holder på med nå.
Nå skal jeg legge meg og sove, da søvn er utrolig viktig! God natt :)
etter min tredje gang med styrketrening må jeg si at dette er noe jeg virkelig liker, det er rett og slett hærlig! gleder meg til kroppen blir strammere, cm forsvinner og vekta går ned mot normalen igjen. jeg er ihvertfall på GOD vei mot å lykkes, da motivasjonen er på topp.

før treningen måtte jeg ha meg litt middag, det ble ukens gohelg produkt fra kiwi i dag, kalkunfilet. Den var utrolig god etter min mening, og så er jo kalkun jamat også da!
nå skal jeg sove før det kommer en ny dag med jobb og deretter tar jeg helg! Lar gangsperren få roe seg ned, før det blir fullt kjør igjen på mandag!
I dag har jeg ganske så stappa program fra jeg er ferdig med dette blogginnlegget. Jeg skal en tur til skolen min, og få informasjon om særemne, noe jeg tenkte å begynne på siden man må lese bøker, og det skal inn til i vår er det greit å ikke måtte begynne etter nyttår med å lese.

Etter dette blir det brannkurs eller noe sånt på jobben. Alt er klappet og klart til åpning i morgen! Håper jeg ser akkurat DEG der. Amfi er åpent 11-23.

Senere skal jeg og veninna mi på Ørsta gym igjen, vi skal gå gjennom vår andre styrketreningsøkt i "nybegynnerprogrammet". Dette er andre øvelser, slik at vi tar det annenhver gang. Jeg er fortsatt stiv og støl i kroppen, så vi får se hvordan dette går! Jeg skal ihvertfall få i meg masse protein og energi før treningen, slik at jeg ikke er så utslitt som jeg var forige gang.

Så er det handballtrening, skal tro hvordan det går etter styrketrening, men vi satser på det går bra. Det er ihvertfall treningskamp, så her skal det gå unna!

Etter dette skal jeg hjem og legge meg, enkelt og greit. Så er jeg klar for en ny dag i morgen, hvor jeg skal opp tidlig og vere 120% klar for og åpne ny butikk. 

 

Tenkte å ta målene mine på nytt, så jeg har dagens mål som start, og så får vi se hvordan jeg ligger ann når vi kommer til 1 november, min bursdag! Nå tok jeg endelig det siste skrittet, og har kommet meg ordentlig igang med trening på senter igjen. Jeg har begynt på en plass som heter Ørsta Gym. Dette er da ett rent styrketreningssenter, så det er ingen gruppetimer og slikt. Men jeg har funnet ut at kondis trening og slikt får jeg på handballbanen, og jeg kan jogge på fritiden(lite sannsynlig).

Nå har jeg og veninna mi fått oss nybegynner program, og vi gikk gjennom første dagen med trening i ste. Det var MYE tyngre enn hva jeg hadde trodd, og skjønner hvor dårlig form jeg er i etter svangerskapet. Men det skal bli bedre, MYE bedre. Og jeg gleder meg til å kunne øke vekten og kjenne at jeg blir sterkere, og mere fit da.

Jeg avslutter kvelden med en skive med 2 egg, og et glass melk. Viktig å fylle på med protein etter trening! Jeg er gåen, og skal finne sengen så fort som mulig. Så håper vi på at jeg kommer meg ut av den i morgen tidlig da.

 

Trener du styrke?

 
Var en tur på os-sætra i dag også jeg. Så nå er ferdig med 2/3 turer denne uken. Hærlig altså! Senere skal jeg også på handballtrening å få trent kroppen litt. Satser på foten ikke er så vond som før. Den ble altså veldig vond etter en liten stund med handball, men jeg var så sta at jeg holdt ut.. Var vond litt etter trening, men i dag er den ikke spesielt vond, mye bedre enn den har vært! Så jeg satser på at det går seg til.

Ellers så har jeg ikke fått gnagsår i det siste heller! Tror rett og slett det kom av at skoene ikke var blitt brukt på ganske lenge, og at huden min ikke var vandt med slik "håndtering". Dvs. lenge siden jeg har trent. Men nå er det problemet borte, så takker for deet!

Litt bilder fra i dag på tur:

 


Tatt fra os-sætra

Prøvde meg på panoramabilde. Resultatet ble bra, men bildet utrolig lite. Jaja. Det er tatt fra os-sætra
Nelly satt fint på benken :) 


Kos på benken :)

Sol fikk jeg også litt av!
nå slapper jeg av litt og skal lage meg mat etter dagens fjelltur. i dag var jeg opp i skåla igjen. tungt, men godt!

Har satt meg et mål om fjellturer i uka. noa jeg skal klare og holde! jeg klarte det forrige uke, og skal klare det lett denne uken også!

har ikke skrevet noe om vekt og sånn i det siste. men fra jeg begynte har jeg gått ned 4kg. noe jeg er superfornøyd med!
Og igjen har jeg nå vært på tur igjen. Os-Sætra var mitt mål, og jeg kom meg fint opp. Dette har nå blitt til en ok tur, som ikke er noe særlig slitsom faktisk. Kjenner at jeg kunne gått enda mere når jeg egentlig er ferdig med turen. Så jeg lurer på å avansere neste uke og komme meg helt opp til et fjell som heter "pølsa" eller, det er en plass på fjellet med bok som heter pølsa. Selve fjellet heter Melshornet. Men for å komme til tops på det, må man gå videre oppgjennom fra pølsa.  Vi får se, men tror nok det blir en tur dit neste uke!

I dag var vi ikke mindre enn 3 folk og 3 hunder. Eddie, Nelly og Shira. Eddie har jeg lagt ut bilde av før, men Shira er da en liten hvit krølltopp. Og oppgjennom gjørmete stier så var hun ikke hvit særlig lenge! Som vanlig så var Nelly den som hadde mest energi, hoppet og løp rundt, ville leke og tulle med de andre hundene. Noe de andre hundene ikke var særlig begeistra for alltid. Sure gamlinghundene ;););)

Nå sitter jeg hjemme og spiser banan som "ettertreningsmat" og drikker en del vann. Er så deilig å vite at jeg er ferdig med trimturen før klokka var 12! Mye bedre følelse enn å sitte der på ettermiddagen å vite at jeg må ta meg en tur senere. 


Her har du da sætra. Benken, og boksen med boken i. Godt å sitte og slappe av litt når man er kommet frem :)

I morgen tror jeg ikke det blir fjelltur, for da skal jeg på jobb hos pappa igjen. Greit å plusse på noen timer før lønna kommer! Så ja takk, jeg jobber gjerne litt ekstra om det skulle trengst. Så satser vi på at jeg blir ringt opp i neste uke og får meg jobb + skolegang :)

Synest dere det er greit å gjøre ferdig trimmen på morgenen?
Nå er jeg akkurat kommet hjem etter en god trimtur. Valgte å gå i skåla i dag. Det er ikke sånn superlangt, men det som gjør det så hardt er at det er veldig bratt. Det er bratt oppover helt til man kommer til tredje vasshus, der boka er. Jeg er veldig sånn at skal jeg gå en plass på fjelltur, så må det vere ei bok og skrive meg inn i. Men men, er jo bøker overalt nå, så null problem!

Jeg valgte også å gå på litt. Jeg tenkte at jeg måtte jo slite meg ordentlig ut, så den 3 siste lyktestolpen fra vasshuset gikk jeg på noe forferdelig, og jeg er ganske stolt over at jeg klarte og holde tempoet helt til mål. 

På toppen så tok jeg og trente såvidt også. Tok planken på vanlig måte med tærne nedi i 30 sek. på en våt benk. Og så trente jeg litt biceps med vekter. 1x10 på hver hånd. Ja, det er treningsutstyr på toppen, men ikke særlig gøy å legge seg på ryggen på en klisj benk. Vi får ta det igjen når det er opplett en dag.

Nå skal jeg åpne kjøleskapet og se hva som frister til lunsj.


Nelly på toppen av skåla. Sitter fint på benken så jeg får ta bilde av henne! :) 

Hei og hopp!

Nå sitter jeg og slapper av i sofaen litt, skal straks ut og ordne litt diverse ting. Turen til sætra gikk ganske greit, jeg merker godt at jeg blir i bedre form når jeg trener nå, og i dag gikk det som det suste opp gjennom bakkene. Nelly fikk løpe overalt, og hun ligger fortsatt og kviler seg. Muligens skal vi på ennå en fjelltur i dag, men er ikke helt sikkert. Spørst hva jeg får tid til!

På vei ned igjen så klart jeg såklart å tryne også! Rett på knærne. Stort hull i buksa og litt sår og blod på det ene kneet. Får nok en flott blåkul, men ellers er jeg uskadd! 

Var utrolig deilig å dra på fjellet tidlig på dag. Og nå vite at jeg har faktisk "trent" i dag, og er ferdig med det! High five. Dette skal jeg fortsette med flere ganger i uka ja.


Nelly og turkompis Eddie! :) 

I dag er det fortsatt nydelig vær, og det at jeg ikke får gått på fjellet en eneste dag av de få flotte soldagene vi har hær på sunnmøre, er katastrofe. Derfor så fant jeg ut at fjelltur ble det, om jeg så måtte slepe foten min med meg. For nei, foten min har ikke blitt noe særlig bedre, så vurderer å dra en tur til legen så jeg får sjekket den.

Jeg tok med meg både Nelly og Sebastian nedover, dro en rask tur på helsestasjonen for å veie Sebastian. Gutten min hadde lagt på seg over 600g siden sist, så nå er mamma fornøyd! Deretter leverte jeg Sebastian i barnehagen, og på vei hjem så overbeviste jeg meg selv om at jeg måtte ta meg en liten tur. 

Dermed så endte jeg opp på os sætra. Ingen topptur, ingen spesielt lang tur heller. Men det var nok for meg og foten min. Jeg er glad jeg tok turen, er hærlig å tenke på at jeg har beveget på meg, og ikke bare sittet hjemme og ikke kunnet gjøre så mye. Så ja, kanskje ikke det smarteste, da jeg ikke vet om foten min kan ha blitt værre av at jeg "belastet" den. Men tviler på det, vi får se.

Fremme ved målet vårt. På benken til tanta mi. Såklart måtte Nelly posere når hun satt på benken :) 

 

Btw, så elsket hun at hun fikk løpe fritt rundt der oppe på sætra. Koste seg voldsomt og løp som en galning overalt! Hun fikk gå løst et stykke nedover, men da hun er veldig ivrig så ville hun hoppet rett opp etter folk om der kom noen, så jeg måtte ta henne i bånd etter en liten stund igjen.

Nå spiser jeg endelig ordentlig frokost, skive med to egg, vann og proteinkaffe. + en gulrot da.
Før jeg dro på fjellet spiste jeg bare en skyr yoghurt.

 
Nå er lillegullet i bhg og jeg har sendt ut litt søknader til jobb. Er ganske gira på å kunne tjene litt penger, istedenfor å sitte hjemme å gjøre ingenting. Så derfor så blir det nok å levere ut litt cv'er og søknader her og der. 

Skal nå trosse den dumme foten min, som fortsatt er vond å gå en tur med Nelly. Om den ikke er bedre snart tror jeg at jeg må få sjekket hva som er galt med den. Ikke noe gøy å gå glipp av trening og ha vanskeligheter med å gå til tider. Buhu syting. Men det er faktisk vondt.


Nelly <3

Lar spørsmålsrunden stå til i morgen. Så får vi se om det kommer inn noen flere spørsmål.
Husk du kan vere anonym så ikke vær redd for og spørre :)
Nå er jeg ferdig med årets første handballtrening, og det føltest ganske godt å begynt på igjen. Var i relativt bedre form enn forventet, faktisk. Holdt ut og ble ikke så alt for sliten i kroppen. Er litt sår i halsen ennå, og har vært det siden forrige uke før jeg dro til Oslo, så merket det litt der.

Og så over til et annet problem som jeg ikke hadde før. Nå etter at jeg har begynt å gå tur og "trene" igjen så får jeg gnagsår som bare pokker. Var aldri plaget noe særlig med gnagsår før, men nå får jeg det av ingenting! Måtte hoppe over slutten av treningen pga gnagsår. Hvorfor i alledager er jeg plutselig blitt så plaget med dette? Skoene jeg bruker er de jeg brukte sesongen før jeg ble gravid.. Husker ikke om jeg hadde de før det også. Men de er ihvertfall brukt i en sesong uten at jeg var plaget med gnagsår. Whyyyyy? Irriterende. Får vell gjøre det til en vane å ha med meg gnagsårplaster i baggen.

I den andre foten fikk jeg noe også, vanskelig å forklare, men en slags liten smerte inne i foten. Vet ikke om skoen ble for smal så det skjedde noe der eller noe, merkelige greier. Det klarte jeg å holde ut med en stund, men ble ikke mye spurting på slutten da dette ble litt for vondt. Men men.

Vi satser på at disse dumme plagene forsvinner når jeg kommer inn i rutiner med trening igjen. Var ihvertfall godt å få trent igjen, og gleder meg allerede til neste trening! :) 

 
Nå er jeg hjemme fra en tur sammen med både mamma, besta, lillebror, nelly, Consull(?) og Sebastian. Vi har gått en fin tur. Har kommet meg opp på 9200 skritt til nå, så dette ser bra ut! 

Var en grei tur, ikke mye oppover eller nedover, mest bortover, og endel gjørme til tider. Men men, slik er det når trærne skjuler bakken, så ikke alt tørker ordentlig opp.

Sebastian var kjempeglad og elsket å sitte i bæreselen, fikk prøve å ta på mye rart. Og skrattlo om vi småsprang med han og deretter stoppet og sa "Bø" nå han nådde oss igjen. Altså mamma hadde han i bæresele, sprang fremover mot oss, og når de kom til oss så sa vi bø. :P 

Nå har Sebastian fått seg middag og sovnet for lengst. Tror han var veldig trøtt etter dagen. Han fikk sove i sånn 10 minutter før mamma ringte og vi dro av sted for å gå på tur. Men han koste seg voldsomt da! 

Og nelly tror jeg koste seg veldig også. Hun er virkelig en ivrig hund som har mye energi! Men men, utslitt var hun da vi kom til bilen igjen så. 

Nå lager jeg meg litt mat, og deretter skal jeg slappe av litt og la maten synke, og så skal jeg trene dagens shred. Så får vi se om jeg drar opp til mamma en tur for å se film sammen med dem. Gidder jo ikke å sitte alene her hjemme resten av kvelden. 

og i morgen kommer min kjære hjem! GLEDER MEG SÅ SYKT.. Har savnet han veldig mye, så skal bli godt å få han hjem til meg. 
Sebastian får ta på tredet, svært! 


Mamma og Sebastian :) 


Måtte ut på noen steiner og lokke Nelly ut i vannet, gikk til slutt. Alt for godbitene!

Skriver om mitt liv som ung mor til Sebastian Nicolai og forlovet med barnefar. Sammen har vi Rottweilervalpen Nelly, og katten vår Gråpus. Vi bor i vårt eget hus og er en flott liten familie på 5.


ARKIV

· Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · August 2013 · Juni 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · April 2011 · September 2010 · August 2010


KATEGORIER

· Blogg · Dyr · Foto · Graviditet · hverdag · Konkurranse · Koreansk kosmetikk · mat og og drikke · Musikk · Nelly · Oriflame · outfit · Scrapping · Sebastian Nicolai · Sminke · Trening · økonomi

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

hits